ŽELJKO BULATOVIĆ NAPUSTIO RADNIČKI: Slavni odbojkaški trener biće pomoćnik Zoranu Terziću u Fenerbahčeu i ženskoj selekciji Rusije

S. K.

20. 05. 2022. u 12:00

RASTALI su se Željko Bulatović i Radnički. Proslavljeni odbojkaški trener posle šest meseci napustio je kormilo Kragujevčana, jer je prihvatio da bude pomoćnik Zoranu Terziću u Fenerbahčeu i ženskoj selekciji Rusije.

ЖЕЉКО БУЛАТОВИЋ НАПУСТИО РАДНИЧКИ: Славни одбојкашки тренер биће помоћник Зорану Терзићу у Фенербахчеу и женској селекцији Русије

FOTO: Arhiva novosti

- Trenutak u kom sam preuzeo Radnički bio je vrlo specifičan, nije bilo puno vremena za individualni rad, svaka utakmica je bila biti ili ne biti, tako da nisam imao prostora da pružim šansu svim igračima. Ipak, mislim da je određeni broj igrača opravdao poverenje i da su pokazali da se na njih može računati u narednom periodu. Žao mi je što nismo uspeli da se domognemo drugog ili trećeg mesta. Ali imali smo dosta problema, dosta smo se ispraznili jureći plej-of i smatram da je Vojvodina zasluženo uzela titulu prvaka - rekao je za sajt Radničkog Željko Bulatović.

Trofejni trener smatra da mladi igrači treba da dobijaju pravu šansu, da valja dovoditi samo one strance koji donose kvalitet više, ali i da ga raduje što su klubovi sve stabilniji. O novom izazovu je istakao:

- U Fenerbahčeu sam već radio, a nakon toga sam bio prvi trener u Moskvi. Potvrda mog rada je i ponovni poziv koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Moj rad u inostranstvu je vezan za saradnju sa Zoranom Terzićem i očekujem vrhunsku saradnju kao i do sada. Fenerbahče je vrhunski organizovan klub, što potvrđuje i ovogodišnje polufinale Lige šampiona i finale turskog prvenstva, koje je po kvalitetu tik iza italijanskog. Rad u reprezentaciji Rusije je velika čast i obaveza, zna se kvalitet nekad sovjetske, a sada i ruske odbojke. U Rusiji sam proveo šest godina i odlično poznajem stanje u njihovoj odbojci, jedino mi je žao što zbog specifičnosti trenutne geopolitičke situacije neće učestvovati ove godine na zvaničnim takmičenjima. Siguran sam da u ovom trenutku Rusija ima najperspektivniji sastav u Evropi. Krenućemo sa radom i gledaćemo kako će se stvari razvijati u budućnosti.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)