"SRUŠILI SMO SRBIJU!" Hrvatski mediji baš slave pobedu svojih vaterpolista nad podmlađenim "delfinima"

Novosti online

29. 06. 2022. u 18:26

VELIKI vaterpolo klasik između regionalnih rivala, Srbije i Hrvatske pripao je "barakudama", a evo kako su o tome izveštavali komšijski mediji.

СРУШИЛИ СМО СРБИЈУ! Хрватски медији баш славе победу својих ватерполиста над подмлађеним делфинима

Fotr: EPA

Portal "24sata.hr" je za naslov odabrao reči - Fatovićev lob za polufinale! Sve "barakude" zabile i srušile Srbiju".

Taj naslov je ispraćen i uvodnom rečenicom izveštaja, koja glasi:

- Veliki uspeh hrvatskih vaterpolista gledali smo u Budimpešti! Odlično su odigrali izabranici Ivice Tucka i s 14:12 srušili srpske vaterpoliste za veliko polufinale Svetskog prvenstva.

Tome se dodaje i da je "Hrvatska pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije", jer "nijednog trenutka nije bila u rezultatskom zaostatku".

FOTO:Printskrin/24 sata hr

Portal "IndeksHR" takođe je okarakterisao igru svojih miljenika kao fantastičnu. Oni navode da je "Hrvatska tako stigla nadomak nastavka neverovatnog niza osvajanja odličja na Svetskim prvenstvima".Takođe ističu "da su do sada osvojila medalju na sedam SP-a zaredom", a da je ovo bila i "treća pobeda protiv Srbije na najvećem takmičenju, te da su u "oba prethodna navrata stizali su do zlatnog odličja".

FOTO:Printskrin/IndeksHR

 

"Slobodna Dalmacija" sa druge strane istakla je da je Srbija bila veliki favorit, i time su dodatno dodali na značaju pobedi njihove selekcije.

Sam tekst započeli su rečima - "'Barakude' jače od 'delfina'"! Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale Svetskog prvenstva u Mađarskoj fantastičnom pobedom protiv Srbije s 14:12.

Istakli su "da je ovo bila najbolja predstava do sada njihovih vaterpolista, baš kakva je i trebala da sruše olimpijski prvaci iz Tokija"!

FOTO:Printskrin/Slobodna Dalmacija

Hrvatski "Jutarnji list" posvetio je ovo popodne u potpunosti nedavno završenom duelu, koji je podario ogromnu radost našim susedima. Ceo susret nazvali su  "velikom feštom" u Budimpešti i začinili rečima - Fantastična i raspucana Hrvatska pobedila Srbiju i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva.

Bio je ovo "dan D" za naše komšije, skinuli su "skalp" vaterpolo sili, i sa pravom mogu da uživaju u plodivima trijumfa koji ih je odveo u polufinale Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije