ODBOJKAŠI ŽELE NA F8 LIGE NACIJA: Imamo kvalitet za Bolonju

S. R.

06. 07. 2022. u 18:35

SVAKA utakmica na poslednjem vikendu Lige nacije za odbojkaše je "finale". Kako bi preko Gdanjska (Poljska) došli do završnice u Bolonji, od 20. do 24. jula, "orlovi" moraju da budu maksimalni, a prva prepreka na putu ka fajnal-ejtu sinoć je bila reprezentacija Slovenije, akutelni vicešampioni Evrope.

ОДБОЈКАШИ ЖЕЛЕ НА Ф8 ЛИГЕ НАЦИЈА: Имамо квалитет за Болоњу

FOTO: M. Vukadinović

Imali su izabranici Igora Kolakovića dva dana za mini-odmor i da ponovo uđu u ritam, ali i manju "nezgodu" na aerodromu u Minhenu.


- Nisu bili jednostavni uslovi za trening. Posle dva dana pauze uspeli smo da na dobar i kvalitetan način odradimo dva treninga u teretani i jedan u sali. Dobra baza za napore koji nas očekuju na turniru u Gdanjsku - zaključuje Dragan Kobiljski, jedan od pomoćnika u stučnom štabu Kolakovića.

Pavle Perić je svestan kvaliteta koji poseduju "orlovi".

- Kako vreme odmiče, igramo sve bolje. Naš trud i zalaganje u pripremnom periodu su se isplatili, podižemo formu, spremni smo za poslednji vikend koji je i odlučujući za plasman na F8 - naglašava 23-godišnji primač servisa.

Pre turnira u Gdanjsku Srbija je bila poravnata sa Iranom sa po četiri pobede. Šampioni Azije uspeli su u prvoj utakmici da iznenade domaćina, koje sa klupe predvodi bivši selektor naše zemlje Nikola Grbić, i savladaju ga sa (3:2).

Time su crveno-beli propustili prvu meč loptu da se plasiraju u Bolonju. Pre odlučujuće utakmice sa Srbijom, Iran u petak ima okršaj sa Italijom, koja, iako je visoko pozicionirana, imaće status prvog nosioca i igraće protiv osmoplasirane selekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju