VEČITI DERBI PONOVO U FINALU Vreme je za Serbian Bowl XVII

Novosti online

07. 07. 2022. u 09:35

Veliko finale Prve lige Srbije u američkom fudbalu odigraće se u subotu, 9. jula, od 16 časova u Beogradu na stadionu FK Rakovica

ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПОНОВО У ФИНАЛУ Време је за Serbian Bowl XVII

FOTO: Privatna arhiva

Glavni akteri sedamanestog Serbian Bowl-a su branioci pehara Vukovi iz Beograda i Divlji veprovi iz Kragujevca.

Ove dve ekipe bile su ubedljivo najbolje u dosadašnjem delu sezone. Vukovi imaju savršen skor (6-0), dok su Divlji veprovi poraženi samo od strane rivala iz finala (5-1). Ta utakmica odigrana je trećem kolu kada su Beograđani bili bolji u gostima. U polufinalima pretprošlog vikenda ekipa Kragujevca je ubedljivo savladala na domaćem terenu ekipu Plavih Zmajeva sa 37:00, dok su aktuelni šampioni Vukovi slavili protiv Wild dogs iz Novog Sada rezultatom 45:12.

Vukovi za sobom imaju ubedljivu sezonu — bez poraza, sa postignuta 222 poena. U napadu ih predvodi iskusni američki kvoterbek Rayan Baraber koji je uz pomoć nekoliko odličnih hvatača, Todorova, Bajalice, Živkovića i drugih, nerešiva enigma u pas igri.

Odbranu će predvoditi LB Andreja Stevanović. Uz njega mnogo se očekuje od linijaša Andrije Drče koji je bio odličan tokom cele sezone, kao i LB Petra Derikonjića i Uroša Kolakovića. U sekonderiju će igrati Lazar Bućan, Nemanja Vučković i Relja Milivojević, koji će morati da odigraju odličnu utakmicu i minimalizuju učinak hvatača Veprova.

Uz odličnu igru odbrane i napada, uigranog specijalnog tima i stručnog štaba koji predvodi glavni trener Ivan Nedeljković, čitav tim deluje kao savršeno uklopljena celina.

Iako su Veprovi izgubili od njih u regularnom delu takmičenja, tim iz Kragujevca je, po odmicanju prvenstva, počeo da liči na onaj zbog kojeg su mnogi u Srbiji i počeli da prate američki fudbal.

Isaiah Grin bio je pun pogodak uprave Kragujevca, kada su odlučili da ga angažuju na poziciji kvoterbeka, pa je on sada sigurnost saigračima u napadu, ali i čitave ekipe. Pored kvoterbeka Grina, raningbek Stefan Todorović, koji je eksplodirao ove sezone, hvatači Milan Novaković, Tomo Todorović i Nemanja Milosavljević glavni su oslonci kragujevačke ekipe u napadu, ali ono što posebno čini snažnim ovaj tim su i odlični pojedinci u odbrani: Ivan Radojičić, Mladen Belković, Milorad Novaković, Branislav Petrović, Mario Mcintyre, Đorđe Dimitrijević i Strahinja Milenić.

Za razliku od Vukova, stručanom štaba Veprova predvodi iskusni i prekaljeni američki trener Alen Valstrom, koji je u prethodnoj sezoni bio koordinator odbrane poljskih Bialystok Lowlanders-a. Ovaj 54-godišnji stručnjak, pored fudbala, ima bogatog iskustva i u ostalim sportovima, poput atletike i biciklizma. Njegovi Lowlanders-i prosečno su primali 18 poena po utakmici u najjačoj ligi Poljske.

Ovo je 17. Serbian Bowl u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Vukovi jure svoju 9. titulu, a u svojoj riznici trofeja imaju jedini Kup Srbije 2005. godine i titulu šampiona iz 7 na 7 Prve lige koja se u tom formatu igrala usled pandemije virusa kovid 19.

Veprovi su rešili da nakon prošlogodišnjeg poraza u polufinalu od ekipe Banat Bulsa dođu do finala i da pokažu da su i te kako zaslužili priliku da titulu vrate u Kragujevac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju