BRUTALNA NESREĆA NA TUR DE FRANSU: Gledalac izazvao sudar, Austrijanac zbog povreda završio turneju (VIDEO)

Novosti online

07. 07. 2022. u 12:48

JOŠ jedan navijački skandal desio se na Tur de Fransu. Na petoj etapi legendarne turneje, gledalac na ivici kolovoza izazvao je sudar - sa fatalnim posledicama.

БРУТАЛНА НЕСРЕЋА НА ТУР ДЕ ФРАНСУ: Гледалац изазвао судар, Аустријанац због повреда завршио турнеју (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Za Austrijanca Majkla Gogla (28) turneja je završena. Vozač iz tima Alpesin-Feniks je u padu zadobio prelom karlice i ključne kosti, prenosi "Bild".

Pre Gogla, Italijan Danijel Os udario je glavom o lepezu i pao. Os je ipak uspeo da odveze trku do kraja, ali Gogl nije mogao da izbegne nesreću, preleteo je Osa i pao.

Njegov tim se povodom ovog događaja oglasio na Tviteru.

- Nažalost, moramo da prijavimo da je naš austrijski vozač Majkl Gogl doživeo nesreću na današnjoj etapi Tura. Slomio je ključnu kost i karlicu. Majkl će biti operisan u bolnici Herentals u Belgiji.

Turneja je takođe završena za Osa. On je slomio vrat kada je pao. Kako je njegov tim "Total Energies" rekao, ​​za prelom je potrebno nekoliko nedelja imobilizacije.

Nažalost, nezgode koje su izazvali gledaoci nisu retke na Tur de Fransu. Samo prošle godine, jedna žena je izazvala masovnu nesreću. Podigla je pred TV kamere znak pozdrava za baku i dedu. Zvezda biciklizma Toni Martin (37) to nije mogao da izbegne i pao je.

Vozači iza njega takođe nisu bili u stanju da reaguju i izazvali su nagomilavanje. Dok je Martin uspeo da nastavi trku, nemački profesionalac Jaša Šuterlin (29) morao je da odustane zbog modrica i posekotina na desnom zglobu i laktu.

Nakon optužbe, gledalac koji je izazvao Martinov udes morao je da plati kaznu od 1200 evra. Nejasno je da li takva kazna preti i navijaču udesa Gogla.

BONUS VIDEO: UNCS pobednik 100. Derbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)