PRVO - PA HRVATSKA! Vaterpolisti Srbije od danas na novom zadatku

Novosti online

07. 08. 2022. u 17:18

„DELFINI“ imaju prvu ozbiljnu proveru na pripremama za Evropsko prvenstvo koje se od 27. avgusta do 10. septembra održava u Splitu.

ПРВО - ПА ХРВАТСКА! Ватерполисти Србије од данас на новом задатку

Foto: N. Paraušić

Vaterpolisti su za danas imali zakazan put u Sasari gde će od do srede da učestvuju na „Sardinija kupu“.

Izabranici Dejana Savića u ponedeljak (18.30) igraju sa Hrvatskom, dan kasnije sa Grčkom, a u sredu sa domaćinom Italijom.

Italija je pobednik Svetske lige i vicešampion sveta, Grčka je bila treća, a Hrvatska četvrta na nedavnom prvenstvu sveta u Budimpepšti. Naši su i na šampionatu sveta i na F8 Svetske lige bili peti, što govori da će imati i te kako teške utakmice.

Olimpijski pobednici protekle nedelje pripremali su se u Trebinju, gde su u prijateljskom meču posle peteraca izgubili od Crne Gore sa 20:19 (posle četiri deonice bile je 16:16). Savić ni u Italiju nije poveo povređene Nikolu Jakšića i Đorđa Lazića.

Boje Srbije na Sardiniji braniće: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov (golmani), Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić (bekovi), Nemanja Vico, Petar Velkić (centri) Dušan Mandić, Đorđe Vučinić, Strahinja i Viktor Rašović, Nikola Lukić, Bogdan Gavrilović, Ognjen Stojanović, Marko Radulović i Vasilije Martinović.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)