NOVAK I VAJDA SE RAZIŠLI JOŠ 2021! Đoković u dobrim odnosima sa dosadašnjim trenerom

MARIJAN Vajda više nije u stručnom štabu Novaka Đokovića.

НОВАК И ВАЈДА СЕ РАЗИШЛИ ЈОШ 2021! Ђоковић у добрим односима са досадашњим тренером

Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji belog sporta i srpski igrač razišli su se još sredinom novembra prošle godine, posle završnog mastersa u Torinu, ali informacija je obelodanjena tek juče.

Samim tim, nema potrebe ni za spekulacijama da je rastanak usledio nakon Đokovićeve golgote u Australiji i "izopštavanja" sa teniskih turnira usled strogih vakcinalnih pravila, koja ne daju mnogo prostora srpskom igraču za igranje.

Jednostavno, Novak, kako godine odmiču, učestvuje na sve manje turnira i procenjeno je da sa sve nižim brojem takmičenja, nema potrebe da radi sa dvojicom trenera, budući da su se Vajda i Goran Ivanišević smenjivali tokom godine na turnirima. Ostatak stručnog štaba doskorašnjeg svetskog broja jedan ostaje nepromenjen. Ivanišević, koji sa Novakom sarađuje od Vimbldona 2019, ostaće prvi trener našeg asa, Ulises Badio i Miljan Amanović obavljaće poslove fizioterapeuta, dok je Marko Paniki i dalje stručnjak koji se brine o kondiciji Đokovića.


Novak i Vajda su i dalje na vezi, redovno se čuju, privatni odnosi su im i dalje na visokom nivou, samo što Slovak više neće imati službenu dužnost.

Marjan Vajda i Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Novak i Vajda započeli su saradnju pre skoro 16 godina, uoči Rolan Garosa 2006. Od tada, Vajda je bio neizostavni deo gotovo svih Novakovih šampionskih pohoda, osim kratkog rastanka u periodu između aprila 2017. i aprila 2018, kada se upravo povratak Slovaka poklopio sa Đokovićevim oporavkom od povrede lakta, nakon čega je krenuo u pohod na istoriju.


Govoreći za naš list posle prošlogodišnjeg Rolan Garosa, Slovak je istakao da planira da sa Novakom ostane sve dok srpski teniser ne obori sve rekorde. Ipak, moraće Marijan kao navijač da gleda kako Đoković diže 21. grend slem krunu, verovatno sa manje stresa nego što je to bio slučaj dok je obavljao zvanični položaj.


- Ostaću sa Novakom, nadam se, dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova! - rekao je tada Vajda našem izveštaču iz Pariza Goranu Čvoroviću i otkrio tajnu formulu dugovečnog odnosa sa Novakom. - Dug odnos! Ako imate tako dugačko prijateljstvo s njim kao i ja, toliki niz godina, onda će vam to poći zarukom! Mi smo kao porodica. A čarobna reč je - kompromis. Uvek mora da ga bude. Drugih tajni nema. Na početku, dok sam bio veoma mlad trener, s Novakom nije bilo lako. I on i njegova porodica su želeli da bude najbolji na svetu. Morao sam, dakle, da budem izuzetno dobar trener da bih ispunio njegove i porodične snove.


GREND SLEM TITULE SAMO SA MARIJANOM


NOVAK je samo u periodu od godinu dana igrao tenis a da mu trener nije bio Vajda. U rasponu od aprila 2017. do istog meseca u 2018, Novak nije osvojio nijedan grend slem trofej. Sarađivao je nakratko sa Andreom Agasijem i mnogo se mučio sa bolovima u laktu i uporno odbijao da problem reši operacijom. Vajda se u Đokovićev tim vratio uoči turnira u Monte Karlu 2018.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)