SKANDAL: Mečevi Rolan Garosa namešteni?!

Novosti online

20. 05. 2022. u 13:08

JEDAN od najvećih turnira na svetu Rolan Garos počinje sledeće nedelje i Novak Đoković je saznao svoje potencijalne rivale, a već u kvalifikacijama je došlo do velikog skandala!

СКАНДАЛ: Мечеви Ролан Гароса намештени?!

FOTO: G. Č.

Francuski list "L'Ekip" objavio je da je policija u četvrtak uveče obaveštena da je meč između iskusnog Dudija Sele iz Izraela i Bernabea Zapate Miraljesa možda namešten. Na to upućuje veliki broj uplata na kladionicama, kao i snimci koji pokazuju da se Sela uopšte nije trudio.

Miraljes je ubedljivo slavio 6:3, 6:0, a navodno je tokom meča bio abnormalan broj uplata "u lajvu". Zanimljivo, na ovaj meč su se kladili ljudi iz Ukranije, Jermenije i sa Kipra.

Sela je inače 37-godišnji teniser iz Izraela, koji je u svojim najboljim danima, koji su odavno prošli, bio 29. teniser sveta, a na kvalifikacionom turniru za glavni žreb Rolan Garosa bio je potpuno nezainteresovan. Puštao je poene Miraljesu, namerno promašivao i nije dugo trebalo da se primeti anomalija.

To se posebno odnosi na drugi set u kome je Španac slavio 6:0, a Sela je promašivao zicere i skraćivao poene koji su po pravilu pripadali njegovom kolegi.

Za sada nema zvanične potvrde da je istraga pokrenuta, ali ovo bi mogao da bude jedan od većih skandala u tenisu u poslednjih nekoliko godina. Navodno, sumnjiv je i meč Tijaga Monteira i Tenisa Sandgrena, pošto je prvoimenovani teniser vodio 6:3 i 5:1, ali je potom izgubio meč od Amerikanca.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)