REKAO SAM JOJ AKO NE DOĐEŠ NA TRENING, KRAJ JE: Muratoglu progovorio o prekidu saradnje sa Serenom!

Novosti online

12. 06. 2022. u 14:56

TENISKI stručnjak Patrik Muratoglu je nedavno govorio o prekidu saradnje sa Serenom Vilijams. Pedesetdvogodišnji teniski stručnjak je sa Amerikankom radio od 2012. godine i plod zajedničke saradnje jeste osvajanje 10 grend slem titula i zlatna medalja na olimpijskim igrama Amerikanke.

РЕКАО САМ ЈОЈ АКО НЕ ДОЂЕШ НА ТРЕНИНГ, КРАЈ ЈЕ: Муратоглу проговорио о прекиду сарадње са Сереном!

Foto arhiva VN

Muratoglu i Serena Vilijams su prekinuli uspešnu saradnju početkom 2022. godine.

Trener je govorio o razgovoru koji je imao sa Amerikankom. Istakao je da ju je pitao o daljim planovima i želji da učestvuje na Rolan Garosu, postavio joj je ultimatum da ukoliko se u ne pojavi na narednom treningu smatraće to krajem njihove saradnje, što se na kraju i desilo.

- Želeo sam da budem fer prema njoj, a ne razočaran zbog kraja saradnje sa njom. Pitao sam je šta ćemo da radimo, ona nije imala jasan odgovor. Pitao sam je želi li na Rolan Garos, rekla je da ne zna. Rekao sam joj da je očekujem na treningu u naredni ponedeljak, nije se pojavila, a ja sam krenuo dalje, rekao je Muratoglu.

Muratoglu je bio razočaran, porodici je saopštio da je završio sa trenerskim poslom.

- Kada je Serena odlučila da napravi pauzu voljenima sam priznao da sam završio sa trenerskim poslom. Prednost mog rada je u tome što imam dosta entuzijazma, bez njega ne mogu da budem dobar trener, osećao sam da sam ga tada izgubio.

Ipak, Simona Halep je uspela da u njemu ponovo probudi entuzijazam i želju za poslom.

- Mislim da je Simona neverovatno darežljiva u svemu što radi. Neverovatna je u sportu i van njega. Nikada se ne zadovoljava polovičnim uspehom. Krase je hrabrost i otpornost, to je karakteriše kao neverovatnu osobu, rekao je Muratoglu.

BONUS VIDEO: Đoković, trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)