BIĆE BAŠ TEŠKO: Novak Đoković saznao rivala u polufinalu Vimbldona

Č. V.

05. 07. 2022. u 20:22

NOVAK Đoković je posle velike borbe uspeo da se plasira u polufinale Vimbldona, a sada je saznao ime rivala u toj fazi turnira.

БИЋЕ БАШ ТЕШКО: Новак Ђоковић сазнао ривала у полуфиналу Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Prvi nosilac će odmeriti snage sa Kameronom Norijem iz Velike Britanije. Srpski teniser neće samo njega imati za protivnika, već i publiku koja će biti uz 12. igrača planete.

Njih dvojica su do sada odigrali samo jedan međusobni duel. Bilo je to prošle godine na Završnom mastersu kada je treći teniser na ATP listi slavio sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Noriju je ovo ubedljivo najbolji rezultat na grend slemovima. Do sada nikada nije uspeo da prođe u četvrto kolo ni na jednom najvećem turniru.

RADOST Kameron Nori/FOTO: AP

Britanac je u četvrtfinalu posle pet setova pobedio Davida Gofana sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5 u meču koji je trajao tri sata i 31 minut.

Morao je momak rođen u Johanesburgu da se vraća iz zaostatka od 1:2, ali uspeo je da nađe način i obraduje domaću publiku koja će sigurno učiniti sve da pomogne Kamernu da se domogne prvog istorijskog finala Vimbldona.

Ipak, sigurno da je Nori svestan koliko ga težak posao čeka, s obzirom na to da će sa druge strane mreže biti šestostruki osvajač ovog grend slema i čovek koji ima niz od 26 vezanih pobeda na londonskoj travi.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PRIPREMA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Legendarni teniser se vratio treninzima