KAKO ONO BEŠE... ĐOKOVIĆ JE SLABIĆ, A NADAL HEROJ? Da li će svet posle ovoga drugačijim očima gledati Španca?

Novosti online

18. 07. 2022. u 21:04

LjUBITELjI "belog sporta" još jednom su dobili potvrdu o dvostrukim aršinima i razlici u medijskom narativu koji je stvoren oko dva titana moderne ere tenisa...

КАКО ОНО БЕШЕ... ЂОКОВИЋ ЈЕ СЛАБИЋ, А НАДАЛ ХЕРОЈ? Да ли ће свет после овога другачијим очима гледати Шпанца?

Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković trijumfalno je napustio prestonicu Engleske, pobedom nad Nikom Kirjosom, dok je njegov najveći rival Rafael Nadal jedan stepenik pre samog finala predao meč istoimenom protivniku.

Ova događanja vratila su mnoge u vreme kada je srpski teniser bio taj koji je kuburio sa povredama.

Tako je jedan korisnik na Tviteru želeo da pokaže da Novak i Rafa ne uživaju isti ugled, po pitanju velokog broja aspekata, a jedan od njih je i sama predaja mečeva.

Đokovića je na početku karijere pratila reputacija igrača koji olako diže "belu zastavicu", dok se za "Bika sa Majorke" godinama unazad piše kao o najvećem borcu, koji nikada ne odustaje.

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, kada se sve sabere i oduzme, Nadal je više puta odustao od turnira od Đokovića, koji je mnogo puta bio kritikovan kao mladić, kada mu je zdravlje bilo krhko, pa nije mogao da igra. Od takvih kritika na raču Rafe, međutim, sada - ni traga, ni glasa...

Matematika je egzaktna nauka, koja govori da je Španac devet puta predao meč u toku samog susreta i čak sedam puta odustao od borbe pre početka meča, što je u ukupnom zbiru -16 predaja.

Sa druge strane, Đoković je ukupno 14 puta predao meč, samo jednom pre samog početka, pa se postavlja pitanje, ko je sada slabić?

Ali ni tu nije kraj...

Isti korisnik je na Tviteru na primeru zvaničnog profila Rolan Garosa pokazao kako se u javnosti Novak i Rafael ne posmatraju istim očima, čak ni nakon što je Srbin uspeo da osvoji Australijan open sa sličnom povredom onoj koju je nedavno Španac zadobio.

- Fenomenalni Sten Vavrinka prolazi dalje pošto je Novak Đoković odustao. Svetski broj jedan se povukao zbog povrede levog ramena kada je gubio 2:0 u setovima - pisali su sa Rolan Garosa 2019. godine, kada je Novak predao meč Švajcarcu na Ju-Es openu.

FOTO: AP/Tanjug

Zanimljivo, samo godinu dana ranije, takođe na Otvorenom prvenstvu SAD, i "El Matador" je bio prinuđen da preda meč. Ali tada su Francuzi drugačije gledali na to.

- Nažalost, Rafael Nadal je morao da se povuče protiv Huana Martina del Potra zbog bola u njegovom desnom kolenu. Argentinac je vodio 2:0 u setovima i igraće u finalu Ju-Es opena u nedelju - glasila je poruka Rolan Garosa...

Podsetimo, uprkos povredi "Bik sa Majorke" "uhvaćen" je najpre kako pleše u diskoteci, a tik uz njega, gotovo priljubivši se uz Nadala, plesao je još jedan muškarac (što je izazvalo prilično burne reakcije na društvenim mrežama).

Danas, Španac je još jednom iznenadio sve i pojavio se na treningu, samo deset dana nakon što je obelodanio da je zadobio tešku povredu trbušnog mišića 

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista