KLASA JE VEČNA: Endi Mari se ne predaje! Britanac prkosi godinama i povredama

Novosti online

18. 07. 2022. u 22:22

ČOVEK koji je u jednom periodu pretio da bi mogao da ugrozi veliku trojku moderne teniske ere, ponovo je na dobrom putu da postane ozbiljan konkurent u svetu "belog sporta".

КЛАСА ЈЕ ВЕЧНА: Енди Мари се не предаје! Британац пркоси годинама и повредама

foto: AP

Endi Mari se vratio među 50 najboljih na svetu po prvi put od kada je pre tri godine bio podvrgnut operaciji obnavljanja kuka. 

Trostruki grend slem šampion stigao je do finala Štutgarta pre četiri nedelje, ali je brzo odustao od narednih turnira, pošto je povreda poremetila njegovu sezonu na travi, a ATP je uklonio bodove sa Vimbldona.

Britanac je odigrao poslednji turnir na travi prošle nedelje u Njuportu, plasiravši se u četvrtfinale gde je izgubio od Aleksandra Bublika u njihovom četvrtom susretu u godini.

I uprkos porazu, on se danas vratio među 50 najboljih na svetu, na tačno 50. mesto na ATP rang-listi 

Nekada velika teniska nada i u poznim igračkim godinama pokazuje kakav je borac. O tome o kakvom se potencijalu radilo, govori i činjenica da je jedini čovek koji je uspeo da u finalu najprestižnijeg grend slema savlada velikog Novaka Đokovića. 

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)