KAKAV TENISKI MEČ! Filip Krajinović imao Karlosa Alkaraza "u šaci", a onda... (VIDEO)

Novosti online

21. 07. 2022. u 20:28

SRPSKI teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Hamburgu, odnosno četvrtfinale, jer ga je savladao Karlos Alkaraz.

КАКАВ ТЕНИСКИ МЕЧ! Филип Крајиновић имао Карлоса Алкараза у шаци, а онда... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je posle velike borbe (i dve spasene meč lopte, savladao Argentinca Sebastijana Baeza posle tri seta, u drugoj rundi je propustio lepu priliku da napravi iznenađenje.

Na kraju, Karlos Alkaraz je Krajinovića pobedio sa 7:6(4), 6:3, i to iako je naš reprezentativac imao sve u svojim rukama u prvoj deonici.

Srbin je, naime, prvi napravio brejk, poveo sa 4:2, da bi na 5:4 imao čak četiri set lopte na sopstvene servise. 

Ali, španska senzacija ne bi bila to što jeste, jedna od najzanimljivijih teniskih tema u 2022. pored Đokovića i Nadala, da se i ovoga puta, kao i u mnogo drugih slučajeve, nije "izvukla". 

Alkaraz, inače prvi nosilac u Hamburgu, je preokretom u završnici prvog seta rešio taj segment igre u svoju korist, a onda je, na krilima tog uspeha, sa dva rana brejka u drugoj deonici stigao do 4:1.

Bio je već tada šesti teniser sveta na pragu pobede (31. u ovoj sezoni nakon što osvoji prvi set), ali do nje je ipak morao još malo da se pomuči. Ovo stoga jer je Krajinović (43. na ATP listi) "vratio" jedan brejk, no za drugi nije bilo snage, a ni dovoljno spretnosti protiv nadahnutog Španca.


Karlos Alkaraz će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova, sedmog nosioca, koji je sa 6:3, 7:5 eliminisao Fabija Fonjinija.

Podsetimo, Krajinović je prošle godine u finalu ovog turnira izgubio od Španca Pabla Karenja Buste.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i govor na otvaranju teniskih terena u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom