"ĐOKOVIĆ ILI NADAL? TEŠKO JE REĆI:" Španac govorio o GOAT trci i otkrio protiv koga mu je bilo najteže da igra

Novosti online

26. 07. 2022. u 13:02

DUGO se u teniskim krugovima vodi debata oko toga ko je GOAT, tačnije najbolji igrač svih vremena. O tome je pričao Španac Tomi Robredo.

ЂОКОВИЋ ИЛИ НАДАЛ? ТЕШКО ЈЕ РЕЋИ: Шпанац говорио о ГОАТ трци и открио против кога му је било најтеже да игра

Tanjug/AP

Nekada 5. teniser sveta je kroz bogatu karijeru igrao protiv brojnih majstora sa reketom, ali otkrio je ko mu je bio najteži rival.

- Najteže je bilo protiv Rafe zbog načina na koji igra, brzine udarca, spina prilikom forhenda, činjenice da je levoruk, sprinteva u pohodu na apsolutno svaku loptu… Ne kažem da je protiv drugih bilo lako, ali Rafa vas je uvek terao da "patite" na terenu više od ostalih. Svi su znali da će postati sjajan igrač kada su ga videli tokom njegove prve godine na ATP turu - rekao je Robredo za "Spotskeeda".

Na pitanje ko je najbolji teniser svih vremena nije mogao da da odgovor, jer smatra da tu treba uzeti u obzir više parametara.

- Rekao bih da je sada bitka između Rafe i Novaka veoma neizvesna. Zavisi koliko značaja dajete drugim stvarima, ne samo grend slem titulama. Tu su i drugi faktori, Dejvis kup, broj nedelja na prvom mestu ATP liste... Teško je sada reći - zaključio je Španac koji je nedavno okončao karijeru.

Što se grend slem titula tiče Rafa je u prednosti (22:21), u međusobnim duelima bolji je Nole (30:29), takođe Srbin je rekorder po broju provedenih nedelja na prvom mestu, sedam puta je godinu završavao kao prvi na svetu...

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)