ĐOKOVIĆ, NADAL I FEDERER? STIGLI SU NOVI! Stefanos Cicipas o teniskim generacijama, "nedostižnima" i onima koji su već tu

Novosti online

31. 07. 2022. u 20:13

GODINAMA se najavljuje smena generacija, koja nikako da dođe!

ЂОКОВИЋ, НАДАЛ И ФЕДЕРЕР? СТИГЛИ СУ НОВИ! Стефанос Циципас о тениским генерацијама, недостижнима и онима који су већ ту

Foto: AP

Stefanos Cicipas smatra da su novi naraštaji bliži "vanzemaljcima" Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Fedederu, za koje smatra da pripadaju najboljoj generaciji tenisera u istoriji "belog sporta".

- Mislim da smo sada sve bliži "velikoj trojci", ali Đokovića, Federera i Nadala nije lako zameniti. Verujem da nam je igranje protiv njih pomoglo da rastemo i dostignemo određeni nivo - objašnjava Grk.

Neverovatan podatak je da su od 2015. godine na grend slemu, osim velike trojke i Mareja, do pehara dolazili Stan Vavrinka i Marin Čilić, dok su od "novih" jedino Danil Medvedev i Dominik Tim imali priliku da se okite titulama. Stoga, nada se treći reket planete da će uskoro, kako on tako i mlađi momci, dolaziti do najvrednijih trofeja.

- Imam samo 23 godine, a osvojio sam 10 titula. Nadam se da ću ih još mnogo osvojiti, a pre svega želim grend slem trofeje. Đoković i Nadal mogu da osvoje još titula. Mladi teniseri? Mislim da su Karlos Alkaraz i Janik Siner ispred ostalih, ali ima još mnogo mladih talentovanih tenisera. Tenis ima sjajnu budućnost - zaključio je Cicipas. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)