ĐOKOVIĆU SU UKRALI 10.000 BODOVA: Preti mu ispadanje iz top 10, a to nije sve...

Novosti online

02. 08. 2022. u 09:32 >> 09:42

NOVAK Đoković iza sebe ima sezonu za zaborav, po svemu sudeći, uskratiće mu učešće na još jednom grend slem turniru, a to nije najgore, zbog svojih stavova o vakcinaciji uskraćeno mu je da se bori za 10.000 bodova, što je nezapamćeno u svetu tenisa.

ЂОКОВИЋУ СУ УКРАЛИ 10.000 БОДОВА: Прети му испадање из топ 10, а то није све...

Foto: M. Vukadinović

Novak Đoković vredno trenira i nada se da će u Americi preovladati zdrav razum i da će mu biti dozvoljeno učešće na Ju-Es openu, ali je malo verovatno da će odluka biti promenjena pre 29. avgusta.

Đoković u Njujorku brani prošlogodišnje finale, te ukoliko ne učestvuje, očekuje ga još dramatičniji pad na ATP listi. Nole je trenutno šesti na planeti, a bez bodova sa Ju-Es opena mogao bi da ispadne iz top 10.

Jedna Novakova navijačica je na Tviteru izračunala da je Novaku Đokoviću uskraćeno da se bori za čak 10.000 bodova.

Đoković ne može da uđe nevakcinisan na tlo Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, gde bi, osim učestvovanja na Ju-Es openu, mogao da igra još Sinsinati, Indijan Vels i Majami, te bez tih turnira gubi pravo da se bori za 5.000 bodova.

Tu je i turnir u Montrealu, pa Australija gde je branio 2.000 bodova, a nije mu dozvoljen ulazak u zemlju, i na sve to ostao je bez 2.000 bodova na Vimbldonu, koji je ove godine bio revijalnog karaktera.

Trenutno, Đoković ima 4.770 bodova iz samo 11 turnira, dok je recimo ispred njega Stefanos Cicipas kome se boduje učešće na čak 22 turnira.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariju čitaocima „Novosti“

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)