ALKARAZ SUROVO ISKREN: Španac progovorio o Novaku Đokoviću, Nadalu i Federeru - ovakav odgovor niko nije očekivao

Novosti online

10. 08. 2022. u 10:30

ŠPANSKA teniska senzacija, Karlos Alkaraz, još uvek je tinejdžer, ali je već u ranoj fazi karijere pokazao gospodske manire, da čvrsto stoji na zemlji, da gaji mnogo respekta prema svojim konkurentima i da nije još jedna "užarena teniska glava", koja će dozvoliti da ga glad za uspesima pojede.

АЛКАРАЗ СУРОВО ИСКРЕН: Шпанац проговорио о Новаку Ђоковићу, Надалу и Федереру - овакав одговор нико није очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Naime, momak iz Mursije izjavio je da smatra, da njegova generacija neće uspeti da dosegne visine, koje je dosegla velika trojka moderne teniske ere - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Alkaraz, koji se sa samo 19. godina domogao četvrte pozicije na ATP listi ne spori da on i pripadnici nove generacije imaju kvalitet i šampionski mentalitet, ali ipak da je malo verovatno da će se nadmašiti istinske šampione poput Rodžera, Rafe i Novaka.

– Ne, ne mislim da je to moguće. Ne radi se o nedostatku poverenja u moje sposobnosti ili sposobnosti ostalih igrača, ali mislim da ja ili drugi mladi igrači ne možemo da ponovimo ono što su oni napravili. Govorimo o nemogućoj misiji – rekao je Španac 

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je nedavno u finalu turnira u Umagu poražen od Janika Sinera, a ove nedelje ljubitelji tenisa gledaće ga na mastersu u Montrealu. Ipak njegov glavni cilj ostaje poslednji grend slem u sezoni, a zanimljivo ovaj put ne vidi sebe kao favorita.

– U Njujorku želim da učinim ono što nisam uspeo na drugim grend slem turnirima, da odem do četvrtfinala – skromno je izjavio popularni Karlitos.

Podsetimo, Španac je već ušao u istoriji belog sporta i postao igrač sa najboljim odnosom pobeda i poraza u prvih 100 ATP mečeva od kada se profesionalni tenis kakav poznajemo i igra, ali ni to ga ne sprečava da čvrsto stoji na zemlji i trezveno sagleda sa kakvim se teniskim veličinama suočava.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)