DOKLE IDE MRŽNJA PREMA NOVAKU? Đoković dobija udarce ispod pojasa - "hejteri" srpskog asa ne miruju

Novosti online

14. 08. 2022. u 21:56

POSLE mnogo političkih upliva Novak Đoković svrgnut je sa pozicije broj jedan. Srpski as svojom autentičnošću i borbom za ideale koje je uvek stavljao ispred sportskih uspeha polarizovao je planetu. Po mišljenju mnogih on je najbolji teniser koji je ikada hodao terenima širom sveta, ali opet, mnogi ga i dalje osporavaju i pokušavaju da mu pronađu mane u svakom gestu.

ДОКЛЕ ИДЕ МРЖЊА ПРЕМА НОВАКУ? Ђоковић добија ударце испод појаса - хејтери српског аса не мирују

FOTO: Tanjug/AP

Verovatno se iza tolike mržnje krije se činjenica da se pojavio "Mali od Srbije", kako se Novak jednom nazvao, i pomrsio konce omiljenim igračima - Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Šta god mislili, voleli ga ili ne, realno gledano, sportu je trebao igrač kakav je Novak Đoković. Svojim šarmom i harizmom je tenis učinio popularnijim i gledanijim nego što je to bilo ikada pre.

FOTO: Tanjug/AP

Ako ništa svoju popularnost rado koristi kao platformu za stvari u koje veruje i koje se tiču ljudi širom sveta, a moralnim kodeksima i principima stavio je svima do znanja da postoji nešto veće od novca i slave.

Ali, jedan od najpopularnijih teniskih kanala, "Big 3 tennis" objavio je u najmanju ruku sraman video materijal koji stvara gorak ukus u ustima.

Naime, na jednom mestu sakupljeno je navodno 89 razloga zašto svi mrze Novaka Đokovića.

Zanimljivo je da u prvih 10 i više primera je prikazano kako Novak lomi rekat, pokazuje ranjivost i emocije, a pogledajte samo šta se sve zamera "kralju belog sporta".

Ono što ohrabruje, jeste način na koji su neki od preko 270.000 gledalaca ovog materijala branili našeg asa. A izdvajamo pojedine od komentara koji su po broju lajkova drugih naišli na najveću podršku i slaganje.

- Polomio je dosta reketa igrajući za svoju reprezentaciju, što je po mom mišljenju zapravo pozitivno. Retko je videti vrhunske igrače koji toliko emocija uložu u igranje za svoju zemlju, gde zapravo ne igraju za individualni prestiž, ATP poene ili velike nagrade.

Foto: M. Vukadinović

Podršku osvajaču 21. grend slema trofeja pružili su čak i navijači njegovog najvećeg rivala, Španca Rafaela Nadala.

- Moram da budem iskren i podelim moje mišljenje o Novaku Đokoviću, kao navijač Nadala: nije da ga ne volim ga kao osobu (ne poznajem ga lično, imajte to na umu), mislim da je on genijalan momak. Ne slažem se uvek sa njegovim gledištem i definitivno mi se ne sviđaju neka od njegovih ponašanja na terenu (iako je on verovatno najljubazniji u svojim porazima, i odajem mu priznanje za to), ali to ne znači da ga "mrzim". Deluje kao fin momak i veliki je šampion.

FOTO: Tanjug/AP

A jedan ljubitelj "belog sporta" izneo je i stav zašto Novak nije voljen kao ostala dva velikana moderne teniske ere.

- Zašto mislim da ga više ne vole od Rafe i Rodžera:

- 1) Počeo je da pobeđuje nakon što je svet tenisa već bio podeljen na dva kraja, tako da nije bilo mnogo ljubavi za trećeg 2) Pogrešio je na početku svoje karijere ( okrenuo protiv sebe publiku, odustajanjem od mečeva u sumnjivim trenucima, itd.) 3) On je iz Srbije koja nije tipična zapadna nacija 4) Izražava mnogo više ljutnje na mečevima u odnosu na drugu dvojicu (Fed je to radio samo u njegovim ranim danima) 5) Uništava rekete i fizički iskazuje bes 6) njegov nedavni fijasko na Australijan openu Kako god bilo, Novaka vole mnogi širom sveta i definitivno je jedan od najvećih tenisera svih vremena i svi ga poštuju.


 

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)