JEDVA DOČEKAO DA "RADI ĐOKOVIĆU O GLAVI": Rafael Nadal se teškom mukom suzdržao da se "ne izlaje"

Tanjug

15. 08. 2022. u 16:51

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal izjavio je da se raduje što ima šansu da ponovo bude najbolji igrač sveta, prenose američki mediji.

ЈЕДВА ДОЧЕКАО ДА РАДИ ЂОКОВИЋУ О ГЛАВИ: Рафаел Надал се тешком муком суздржао да се не излаје

Tanjug/AP

"Bik sa Majorke" će nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju. On će ponovo biti prvoplasirani na ATP listi ako osvoji pomenuti turnir iz serije 1000, a Rus Danil Medvedev ne stigne do četvrtfinala.

Španski teniser ove sezone ima učinak od 35 pobeda i četiri poraza, a osvojio je i dva grend slema Australijan open i Rolan Garos.

Rafa je taman počeo da priča koliko mu mnogo znači da bude prvi na ATP listi, po čemu je Novak Đoković rekorder, ali se onda "ujeo za jezik" pa dodao "Ne razmišljam o tome".

Evo kako je glasila njegova izjava:

- Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan u ovom delu moje karijere. Nisam očekivao da to može da se dogodi. Ali, ne razmišljam o tome, moj cilj je da budem zdrav i da igram na turnirima na kojima želim da igram - rekao je Nadal.

Iskusni 36-godišnjak će u drugom kolu turnira u Sinsinatiju igrati sa pobednikom duela između Hrvata Borne Ćorića i Italijana Lorenca Musetija.

Nadal je u karijeri samo jednom osvojio ovaj Masters i to 2013. godine. Španac na ovom turniru ima učinak od 22 pobede i 11 poraza.

Ukoliko se dogodi da rekored po broju grend slem titula (22) ponovo postane prvi igrač sveta biće daleko ispred Novaka Đokovića koji je na šestom mestu ATP liste, ali ne zbog loših rezultata, već pravila Vimbldona da se ne računaju bodovi od ove godine, a gube se oni od prošle.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja