OGLASIO SE MRZITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ukrajinka provocirala Ruskinje, a njemu smetaju Srbi (VIDEO)

Novosti online

16. 08. 2022. u 09:01

SKANDAL u Sinstinatiju. Naime tokom meča između Ruskija, Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove, jedna navijačica sa ukrajinskom zastavom izbačena je sa tribina, pošto je provocirala teniserke.

ОГЛАСИО СЕ МРЗИТЕЉ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Украјинка провоцирала Рускиње, а њему сметају Срби (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Devojka je bila ogrnuta velikom zastavom Ukrajine, a na glavi je imala venac od cveća (vinok), koji je deo ukrajinske kulture i nose ga žene iz te države.

Pojava navijačice uznemirio je takmičarke na terenu, pa je jedna od njih odlučila da se požali sudiji Lari Morgan, koja je zatražila od misteriozne devojke da napusti tribine ili skloni obeležja. 

Nije trebalo dugo vremena da se oglasi Ben Rotenberger. Američki novinar, koji je poznat kao veliki mrzitelj Novaka Đokovića je otkrio da se Ukrajinka zove Lola i živi u Mejsonu, pa joj je turnir u Sinsinatiju blizu. 

Navodno, kako Ben piše Lola ništa nije dobacivala, samo je u tišini gledala meč, ali da joj je nakon žalbi jedne igračice prišla sudija i rekla joj da "nije lepo da sedi na tribinama sa zastavom, na šta joj je ona odgovorila da "nije lepo vršiti invaziju na drugu zemlju", aludirajući na ratni sukob u Ukrajini sa Rusijom.

Amerikanac dalje navodi da je šef ozbezbeđenja na terenu posle toga postao agresivan prema Ukrajinki, kao i da joj je rekao da mora da napusti teren ili će pozvati policiju. Takođe ističe da je jedan gledalac stao u njenu zaštitu, ali da obezbeđenje nije odustajalo i da je uskoro Lola napustila teren, ne želeći da pravi scenu.

Pošto je pristala da izađe, nekih pola časa kasnije, prišao joj je šef obezbeđenja čitavog turnira, sa dokumentom da je zabranjeno nositi zastave većih dimanzija od 18x18 inča.

Naravno Rotenberger, nije propustio priliku da prozove srpske navijače, koji su mu poput Đokovića večiti trn u oku. 

- Takođe, svako ko je bio na turniru u Sinsinatiju zna da su se zastave slične veličine veselo vijorile, najčešće američke i srpske - oglasio se Ben Rotenberg.

Rotenberger je na kraju istakao i da je Lola pokušala da smanji zastavu na propisne dimenzije, ali da je obezbeđenje otpratilo do parkinga, da joj je stavljeno na znanjne da može da ostavi uvredljivu zastavu u kolima, pa kada je to učinila dozvoljeno joj je da se vrati i odgleda duel Ruskinja.

Američki novinar željan spletki je dodao da mu niko iz organizacije turnira, kao ni iz VTA nije odgovorio na pitanja 24 sata kasnije, pa se sve završilo samo na informaciji.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)