VASKRSNUO HOPMAN KUP! Od naredne godine popularno takmičenje igraće se u Nici

Novosti online

06. 12. 2022. u 17:49 >> 17:50

TAKMIČENjE Hopman kup u kome učestvuju mešoviti parovi igraće se od naredne godine u Nici, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

ВАСКРСНУО ХОПМАН КУП! Од наредне године популарно такмичење играће се у Ници

FOTO: EPA

Hopman kup se od 1989. do 2019. godine igrao početkom godine u Pertu u Australiji. Njegov nastavak prekinula je pandemija koronavirusa, a u međuvremenu formirano je novo takmičenje Junajted kup u tom terminu. Jugoslavija je osvojila HK 1989. u sastavu Monika Seleš - Goran Prpić koji su maksimalnim rezultatom savladali Amerikance Zinu Garison i Dejvida Vitona.

Srbija je bila dva puta finalista, 2008. (Novak Đoković i Jelena Janković poraženi od Amerikanaca Serene Vilijams i Mardija Fiša) i 2013. (Nole i Ana Ivanović poraženi od Španaca Fernanda Verdaska i Anabel-Medine Garigez). Oba puta bilo je 2:1 za naše protivnike.

- Za svaku selekciju će nastupiti po jedan teniser i teniserka. Oni će odigrati po jedan meč u singlu, a zatim i jedan u mešovitom dublu - saopštila je ITF.

Organizator takmičenja će biti Teniski klub Nica, a mečevi će naredne godine biti odigrani od 19. do 23. jula. ITF je naveo da će Nica biti domaćin Hopman kupa do 2027. godine.

U saopštenju se navodi da će u naredne dve godine učestvovati šest ekipa, a od 2025. format će se proširiti na osam reprezentacija.

Pobednik Hopman kupa 2019. bila je selekcija Švajcarske kojoj je to bila četvrta titula, a rekorderi su teniseri SAd sa šest trofeja.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna