NOVI ISKORAK U BESMISAO ZBOG RATA U UKRAJINI: Tenis ovo ne pamti...

Novosti online

18. 03. 2023. u 15:04

Dok traje rat u Ukrajini, traje i utrkivanje pojedinih institucija u potezima koji prkose zdravom razumu.

НОВИ ИСКОРАК У БЕСМИСАО ЗБОГ РАТА У УКРАЈИНИ: Тенис ово не памти...

FOTO: Tanjug/AP

Otkako je vojni sukob, koji Rusija zove "specijalna vojna operacija", počeo prošle godine, ruski i beloruski sportisti su pod blažim ili, češće, strožim sankcijama. Neki od njih ne mogu uopšte da učestvuju na međunarodnim nadmetanjima, a neki mogu, ali uz određena ograničenja. U tenisu su ta ograničenja takva da se uz sportiste iz tih zemalja ne ističe odakle su, već piše da imaju neutralan status, zatima nema isticanja zastave i grba njihovih država, a ako bi negde u čast osvajanja titule trebalo da se čuje himna, ona se ne bi intonirala u ruskom ili beloruskom "slučaju".

Međutim, to nekima nije dovoljno.

Tako je Olimpijski komitet Letonije, koji se zalaže da se u svim vidovima sporta zabrani učešće svim sportistima iz pomenute dve države, doneo odluku da kazni - svoje zvezde sporta.

Razlog?

Jer su učestvovali na takmičenjima na kojima učestvuju i Rusi i Belorusi.

Tako je Olimpijski komitet Letonije rešio da prekine dalje finansiranje osvajačice Rolan Garosa 2017. godine, Jelene Ostapenko, jer je učestvovala na turnirima na kojima su bili i ruski i beloruski takmičari, javlja "Sptunjik Letonija".

Uz nju, na isti način su sankcionisani biciklisti Tom Skuins i Krista Nejlands, te još dve teniserke, Danijela Vismane i Darija Semenistaja.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije