ALKARAZ: ''Znam da ću postati prvi teniser sveta ako trijumfujem, sve moram da uradim da bih pobedio Medvedeva''

Novosti online

19. 03. 2023. u 13:45 >> 13:46

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da mora da odigra savršen meč ako želi da pobedi Rusa Danila Medvedeva u finalu mastersa u Indijan Velsu.

АЛКАРАЗ: Знам да ћу постати први тенисер света ако тријумфујем, све морам да урадим да бих победио Медведева

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz će u noći između nedelje i ponedeljka igrati u 11. finalu u karijeri, a juriće osmi ATP trofej. On će preuzeti prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića ako trijumfuje u Indijan Velsu. Medvedev je šesti teniser sveta, u karijeri je osvojio 18 titula.

- Znam da ću ako pobedim da postanem prvi teniser sveta. Pokušaću da ne razmišljam o tome, nego o tome šta moram da učinim. Čeka me pravi taktički meč, biće jako teško. Recimo samo da sve moram da uradim savršeno. Biće super ako pobedim - rekao je Alkaraz.

Španac je u polufinalu pobedio Italijana Janika Sinera 7:6 (4), 6:3, dok je Medvedev bio bolji od Amerikanca Frensisa Tijafoa 7:5, 7:6 (7:4).

- Veoma sam zadovoljan svojim nastupom. Svima nam je jasno da je Siner izuzetan igrač. Mislim da ćemo tokom godina imati veliko rivalstvo, jer stalno igramo najveće turnire. Zaista sam zadovoljan nivoom koji sam igrao i načinom na koji sam prevazišao problem, sačuvao sam jednu set loptu u prvom setu - istakao je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)