BLOKIRAN AUTOPUT KOD NOVOG SADA: Sat vremena bio zaustavljen saobraćaj u oba smera

Z. GRUMIĆ

08. 01. 2022. u 15:27

SVEGA nekoliko desetina okupljenih Novosađana blokiralo je danas kod Novog Sada, od 13 do 14 časova, autoput Beograd-Subotica izražavajući na taj način protest protiv Kompanije Rio Tinto u Srbiji i projekta „Jadar“.

БЛОКИРАН АУТОПУТ КОД НОВОГ САДА: Сат времена био заустављен саобраћај у оба смера

N. Karlić

Tako je pun sat, kod Megamarketa „Rodić“, bio stopiran saobraćaj u oba smera čime su stvorene duge kolone automobila i kamiona, pogotovo iz smera Beograda odakle je u zaustavljenim vozilima na nastavak puta moralo da čeka na stotine putnika.

- Šta vam je ljudi? Blokirate autoput. Maltretirate danima čitavu Srbiju ...– povikao je jedan od vozača izašavši iz svog vozila ali se nakon kraće prepirke sa protestantima mirno vratio u automobil.

Manji incident dogodio se kada je jedan vozač, u automobilu bugarskih registarskih oznaka, pokušao da ipak prođe blokadu ali je u tome sprečen i sve se ipak završilo bez posledica.

Okupljeni su, kao i ranije prilikom blokade saobraćajnica i mostova u Novom Sadu, nosili transparente s porukom „Ne damo Jadar“ i najavili da će nastaviti blokade saobraćajnica i sledećeg vikenda ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za poništavanje ugovora sa Rio Tintom i ukidanje projekta „Jadar“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju