TUŽBA ZBOG PERSONALNIH ASISTENATA: Nova prepucavanja niške vlasti i opozicije oko izdvajanja za najosetljivije kategorije

D.Alihodžić

26. 01. 2022. u 07:26

ZAMENICA gradonačelnice Niša Dušica Davidović je demantovala, a gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila i tužbe zbog štete nanete ugledu lokalne samouprave tvrdnjama da personalni asistenti neće biti isplaćeni tokom januara, pa će ova usluga biti uskraćena onima kojima je neophodna.

ТУЖБА ЗБОГ ПЕРСОНАЛНИХ АСИСТЕНАТА: Нова препуцавања нишке власти и опозиције око издвајања за најосетљивије категорије

Dragana Sotirovski, Foto D. Alihodžić

Obe su saradnicu Dragana Đilasa optužila da obmanjuje javnost, dok prozvana Jelena Milošević tvrdi da se ne boji tužbe, jer će u njenu korist svedočiti upravo oštećeni personalni asistenti.

- Njih 50 koji brinu o osobama sa invaliditetom neće dobiti plate u januaru, pa je niška lokalna vlast isto toliko porodica ostavila bez prihoda na samom početku godine.

Dušica Davidović, Foto D. Alihodžić

Pritom, ti ljudi rade po ugovoru o delu, za samo 31.000 dinara - objavila je na društvenim mrežama Jelena Milošević, predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

Stigla je i reakcija...

- To apsolutno nije tačno. Odgovorno tvrdim da će personalni asistenti pružati uslugu našim sugrađanima koji imaju potrebu i lokalna samouprava je za ovu vrstu davanja tokom 2022. opredelila 25 miliona dinara. Završen je konkurs, odnosno prijavljivanje onih kojima treba tuđa pomoć, a listu korisnika ćemo formirati po prioritetima. Inače, ova usluga je aneksom ugovora produžena do 31. januara ove godine i naglašavam da neće biti prekida - kategorična je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, dok gradonačelnica Dragana Sotirovski najavljuje da će odštetu, po preporuci novinara, uplatiti u humaniratne svrhe.

Jelena Milošević, Foto Privatna arhiva

BURA I OKO NARODNE KUHINjE

ZAMENICA gradonačelnice se osvrnula i na predlog opozicionog odbornika Miodraga Stankovića, da se korisnicima Narodne kuhinje hrana deli i tokom vikenda. Uz napomenu da, pored 31 miliona za spremanje obroka, lokalna samouprava izdvaja i sredstva za obezbeđivanje paketa sa hranom koje dobija oko hiljadu korisnika, pa pomoć stiže svima kojima je potrebna.

Inače, obroke za korisnike Narodne kuhinje priprema Studentski centar i oni se dele na 12 punktova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest