OTKAZANE SVE PREDSTAVE: Havarija na toplovodu u Kraljevačkom pozorištu

G. ĆIROVIĆ

26. 01. 2022. u 12:05

ZBOG havarije na toplovodnom sistemu dvorane Kraljevačkog pozorišta otkazane su sve predstave i programi koji su u narednom periodu trebali da budu izvedeni na pozornici ove ugledne kulturne ustanove.

ОТКАЗАНЕ СВЕ ПРЕДСТАВЕ: Хаварија на топловоду у Краљевачком позоришту

Kraljevačko pozorište

Prema rečima zaposlenih, usled smrzavanja i stvaranja „vazdušnog čepa“ u toplovodnom sistemu, došlo je do pucanja izmenjivača toplote, a njihovom brzom reakcijom, s obzirom na to da već imaju iskustva sa ovom vrstom problema, sprečena je veća materijalna šteta, sačuvana je gotovo sva oprema i sprečeno je poplavljivanje sedišta u dvorani.

U saopštenju za javnost Kraljevačkog pozorišta navodi se „da će stručne službe izvršiti procenu nastale štete i posledica kako bi se u najkraćem roku obavile popravke koje će omogućiti da se redovni rad pozorišta nesmetano nastavi uz alternativni sistem grejanja gledališta“.

- I dok dvorana ne bude spremna za povratak publike, mi ćemo nastaviti da radimo na novoj predstavi. Reč je o praizvedbi komada „Crna ovca“, po tekstu mlade dramske spisateljice Vide Davidović, a u režiji istaknute srpske rediteljke Snežane Trišić – dodaje se u saopštenju. - O svim novim detaljima u vezi sa našim radom i sanacijom dvorane, pravovremeno ćemo obaveštavati javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum