POSLE KATASTROFALNOG URUŠAVANJA MOSTA U ŽUPI: Počinje gradnja privremenog prelaza

S.BABOVIĆ

07. 02. 2023. u 09:45

MOST na Vratarici kod Aleksandrovca urušen je usled nezapamćenih bujica u januaru,ali je počela izgradnja privremenog prelaza preko ove reke.

ПОСЛЕ КАТАСТРОФАЛНОГ УРУШАВАЊА МОСТА У ЖУПИ: Почиње градња привременог прелаза

Foto:Informativna sluzuba opstine Aleksandrovac

Sa izgradnjom novog mosta trebalo bi da se krene za mesec dana, predočeno je u Opštinskoj upravi.

Do tada, uspostaviće se privremena komunikacija između dva sela Dobroljupci i Panjevac, čiji su meštani dobrim delom bili odsečeni od ostatka opštine.

-Korišćenje prelaza biće omogućeno pešacima i vozilima za najduže nedelju dana, trenutno se radi na postavljanju betonskih cevi u rečno korito naveo je Milan Minić, načelnik OU.

Inspekcija je ranije zabranila upotrebu „ostataka“ mosta na Vratarice, jer je ustanovljeno da je prelaz potpuno nebezbedan.Meštani su bili upućivani da koriste delimično oštećen most na na putu Dobroljupci-Krašani-Panjevac, gde je zabranjen prelazak svih kategorija vozila.

Iz Aleksandrovca su nešto ranije zatražili pomoć Okružnog štaba za vanredne situaciju sa sedištem u Kruševcu. Velike padavine u januaru uticale su i na druge mostove u Župi.

Delimična oštećenja pretrpeli su prelazi u Novacima, Donjoj Velikoj Vrbnici, Trnavcima i Vražogrncima. Most na Vratarici, međutim, najzbiljnije je bio ugrožen.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)