TRIJUMF MLADIH ŠAHISTA: Na Okružnom takmičenju pobedili Negotinci, Kladovljani i Borani

S. M. J.

24. 03. 2023. u 10:14

NEGOTINSKA Osnovna škola „Branko Radičević“ u Negotinu ugostila je najbolje mlade šahiste Borskog okruga, učenike osnovnih škola sa teritorije grada Bor i opština Negotin i Kladovo.

ТРИЈУМФ МЛАДИХ ШАХИСТА: На Окружном такмичењу победили Неготинци, Кладовљани и Борани

Foto: S.M.Jovanović

Na Okružnom pojedinačnom takmičenju osnovaca u šahu, koje su organizovali Sportski savez opštine Negotin i Šah klub „Hemičar“ u konkurenciji devojčica prvo mesto i plasman na Republičko takmičenje osvojile su: Teodora Jovanović, učenica četrtog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ Negotin, Lena Grozdanović, učenica petog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Boru, Lea Pacić, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Negotinu, Jana Nikolić, učenica sedmog razreda „Hajduk Veljko“ u Štubiku i osmakinja Anja Modrić iz škole “Vuk Karadžić“ u Kladovu.

U muškoj konkurenciji učenika prvog razreda prvoplasirani je Ognjen Obresković iz škole „Branko Radičević“ iz Bora. Najuspešniji u kategoriji đaka drugog razreda bio je Ignjat Smiljković iz borske škole „3.oktobar“, titulu najboljeg među učenicima trećeg razreda poneo je Ognjen Popović iz  Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, dok je u kategoriji učenika četvrtog razreda prvi Tadija Jovanović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina.

Borani su bili uspešni u kategoriji đaka petog i šestog razreda pa će Borski okrug u ove dve kategorije predstavljati Filip Veljković iz škole „Dušan Radović“ i Vanja Gazić iz škole „3.oktobar“. Najuspešniji učenik sedmog razreda na Okružnom takmičenju u šahu bio je Marko Stanković iz škole „Branko Radičević“ iz Negotina, dok je u kategoriji šahista osmog razreda Filip Blagojević iz borske škole „Dušan Radović“ odneo pobedu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)