U KLUPE STIŽE 400 PRVAKA: U Vršcu počele prijave za upis u prvi razred osnovnih škola

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 03. 2023. u 19:29

U PRVI razred osnovne škole u Vršcu ove godine će se upisati oko 400 đaka, što je na nivou višegodišnjeg proseka. To znači da će i broj odeljenja po školama ostati isti.

У КЛУПЕ СТИЖЕ 400 ПРВАКА: У Вршцу почеле пријаве за упис у први разред основних школа

Foto: Grad Vršac

Upis će biti izvršen u 11 osnovnih škola na teritoriji celog Grada – 300 prvaka će pohađati pet gradskih osmoletki, dok će stotinak mališana ići u šest seoskih škola.

Prijave za upis već su počele. Roditeljima su date dve mogućnosti – da decu prijave lično u školi ili da to urade elektronskim putem preko portala eUprava.

U prvoj varijanti najpre je potrebno da iz kancelarije 140 u Gradskoj kući uzmu potvrdu, a onda da prijave dete direktno u školi kojoj teritorijalno pripadaju na osnovu adrese stanovanja.

Kako je najavljeno iz lokalne samouprave, Grad Vršac će i ove godine za sve svoje prvake obezbediti besplatne rančeve, a po prvi put i komplet knjiga za prvi razred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)