SVE ZA SPAS MALOG DUŠANA: Samohrani otac bori se za teško bolesnog sina

J. ĆOSIN

02. 06. 2023. u 13:48

TOMISLAV Dinić iz Jelašnice već četiri godine bije najtežu bitku za život sina Dušana (14) koji je oboleo od tumora na mozgu. Iako jedva sastavljaju kraj s krajem, jer Tomislav svakodnevo mora da brine o sinu i ne može da radi, borba za ozdravljenje mališana ne prestaje, a njegov hrabri otac ima veliku želju da pomaže i drugoj bolesnoj i siromašnoj deci.

СВЕ ЗА СПАС МАЛОГ ДУШАНА: Самохрани отац бори се за тешко болесног сина

foto: J. Ć.

Majka ih je napustila i zasnovala drugu porodicu kada je Dušan imao samo tri godine. Od tada do danas o Dušanu brine jedino otac. Zbog iznenadne bolesti, dečak je pre četiri godine prestao da ide u školu i pao je u postelju. U prethodnih pet godina izdržao je 12 teških operacija, samo na mozgu devet, ali i druge intervencije, da bi mogao da se hrani i uzima tečnost ili da bi mogao nesmetano da diše.

j.ćosin

Tomislav Dinić, dečakov otac

Preživeo je 33 zračenja, dva puta hemioterapiju i lečenje citostaticima, sepsu, infekcije bolničkim bakterijama, pa čak i banalno, ali opasno po život gušenje hranom nakon čega je mesec i po dana bio na respiratoru.

Tomislav je majstor za izradu predmeta od drveta, a kako je vezan za kuću, želja mu je da nabavi CNC mašinu kojom bi izrađivao ikone i različite predmete od drveta i prodavao ih na humanitarnim licitacijama.

Lekari odustali od operacije kad su videli koliko je dečakov organizam izmučen

- Voleo bih da mogu da zaradim nešto za sina i sebe, da imamo "za hleb", a sve ostalo što zaradim poklanjao bih drugima, jer ima mnogo siromašnijih i od nas. Manje CNC mašine koštaju oko 3.300 evra, a one veće 4.800 i 5.100 evra. Verovatno za neke ljude to nisu velike pare, ali za mene jesu - priča nam on dok pokazuje i neka od najvrednijih dela koje je napravio.

RAČUN

TOMISLAV kaže da ni njegov sin ni on ne bi preživeli bez pomoći humanih ljudi. Za njegovog sina fondacija "Budi human" sakupljala novac preko računa i SMS poruka na broj 1070, a novac je dobija i na sopstveni žiro-račun. Svi koji žele da pomognu da Tomislav kupi mašinu koja mu je neophodna mogu to da učine uplatom na njegov žiro račun 160-0500100177733-59, banka Intesa.

Ajfelovu kulu napravio je od palidrvaca pre trideset godina na nagovor poznanika koji mi je obećao da će je prodati u Americi, ali to se nije desilo. Pravio ju je pune dve godine, a visoka je tri metra i 30 centimetara. Tomislav je spreman da je proda da bi pomogao svom detetu i drugoj bolesnoj deci.

- Zato i želim da ponovo krenem da obrađujem drvo. Ne mogu da očekujem da nam neko stalno pomaže - iskren je ovaj otac.

Za oporavak njegovog sina najveća nada bila mu je, kako kaže, operacija gama nožem u Turskoj.

- Sve je bilo spremno za tu operaciju, ali su lekari odustali od intervencije kada su videli koliko je njegov organizam slab i izmučen pa nisu želeli da rizikuju. Kako i ne bi bio slab posle toliko operacija koje ni odrasla osoba ne bi izdržala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju