AFRIČKI KUP NACIJA: Gabon "greje" tradicija, Nigeriju beg iz siromaštva

Novosti online

23. 01. 2022. u 13:04

Danas u odovjenim terminima dva meča nokaut faze.

АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА:   Габон греје традиција, Нигерију бег из сиромаштва

Igor Marinković

17.00. BURKINA FASO - GABON   H2&0-3 

Najbolji fudbaleri Burkine Faso imali su  su sva tri znaka u grupnoj fazi takmičenja. Poraz, nerešeno i pobeda, bili su doboljni za osvojanjem drugog mesta grupe A. Sa druge strane, kolege iz Gabona su došle do istog cilja, ali u zantno težoj grupi.  Maroko, Komori, a posebno Gana predvođena našim Rajevcom, ništa mu nisu mogli.

Gabon je znao da igra na rezultat i verujemo da to nije zaboraovio pred današnji okršaj.

U svim međusobnim deulima od 2012. godine, Gabon je ostvario četiri pobede, u tri navrata bilo je nerešeno, dok je Burkina Faso uspela da dođe samo do dve "recke".

Iako u ovoj godini domaćin sa papira ima bolje rezultate, verujemo da nije moguće da tu barijeru preskoči u okršaju sa Ganom. 

20.00: NIGERIJA - TUNIS  1    (KVOTA 1.80)

Nigerija je najmnogoljidnija zemlja Afrike. U njoj se prepliću sirotinja i bogatstvo. Nekako, po svemu nas podsećaju na Brazil, ali to u fudbalskom svetu još nisu. Država u kojoj se supruga kupuje za kravu, a na pijaci, naravno ispod žita, u ponudi može da se nađe ponešto i za kanibale, fudbaleri su bili i ostali najbolji izvozni proizvod.

Za Nigeriju, bar onaj većinski siromašniji deo stanovništva iz koga se uglavnom  "rađaju" fudbaleri, duel sa Tunisom je mnogo više od duela. 

U ovom veku, tri okršaja su imale ove ove reprezentacije. Dva puta je bilo nerešeno, a onaj najvažniji, od pre tri godine u okršaju za srebro Afričkog kupa nacija, Nigerija je u Kairu rešila minimalcom.

Verujemo da je i večeras, naš favorit pobedi mnogo bliža od reprezentacije Tunisa.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)