LJUTA BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Sjajan meč nas očekuje u Bretanji

V.D.

14. 05. 2022. u 12:48

U okviru pretposlednjeg, 37.kola francuske Lige 1 večeras od 21 čas na "Roazon parku" sastaće se Ren i nekadašnji šampiona Evrope Olimpik iz Marseja

ЉУТА БОРБА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Сјајан меч нас очекује у Бретањи

Foto Profimedia

Ren je drugi najefikasniji tim u francuskoj Ligi 1 sa skoro osamdeset postignutih golova.

"Crno-crveni" su dugo bili nadomak mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali su sa tri poraza u poslednjih pet kola praktično sami sebe udaljili od elite evropskog fudbala. Domaćin još uvek ima šanse da se domogne trećeg mesta, i da kroz kvalifikacije pokuša da se plasira u najelitnije klupsko takmičenju u Evropi.

Potrebno je da u prostala dva kola ostvare maksimalan učinak od šest bodova, a da Monako i Nica izgube u svojim mečevima. Forma koju izabranici Bruna Ženesija demonstriraju u poslednje vreme, ne garantuje im bolji plasman na tabeli od šestog mesta koje u ovom trenutku drže.

U krajnjem slučaju plasman u Ligu Evrope ili Ligu konferencija je ipak realnije ostvariti.

Marsej suvereno drži vicešampionsku poziciju. Argentinski stručnjak na klupi tima sa Velodroma čini se radi dobar posao i drugo mesto na tabeli je veliki pomak u odnosu na prošlu sezonu. Klub iz francuske prestonice je jednostavno prejak u odnosu na ostatak lige, pa je plasman ekipe Horhea Sampaolija u grupnu fazu Lige šampiona veliki uspeh u ovim okolnostima.

Uprkos bodovnoj presnosti u odnosu na Monako, fudbaleri Marselja u finiš sezone ulaze maksimalno skoncentrisano i motivisano, jer ih pobeda baš na ovom meču i matematički vodi direktno u grupnu fazu Lige šampiona.

U prvom susretu na samom početku sezone na svom Velodromu domaćin je uspeo da pobedi Ren. Na ovom meču tim iz glavnog grada Bretanje je domaćin, a puleni Bruna Ženesija kada igraju pred svojim navijačima ne gube mnogo mečeva i igraju svoj najbolji i najefikasniji fudbal.

Samo šampion iz "grada svetlosti" je uspeo na domaćem terenu da osvoji više bodova od Rena. Igra Marselja u gostima ove sezone izaziva strahopoštovanje kod svih rivala. Oni u gostima dominiraju i svojim protivnicima ne prepuštaju mnogo bodova.

Biće ovo duel dva tima čija se igra zasniva na velikom posedu iz kog proizilazi veliki broj šansi. U takvom odnosu snaga, golovi su više nego očekivani. Mesta kalkulaciji neće biti, oba tima će jurišati na pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju