JURIŠ NA DUPLU KRUNU: Al Ahli ruši gradskog rivala u četvrtfinalu Kupa

Novosti online

26. 06. 2022. u 10:09

NA stadion "Al Salam" stiže veoma kvalitetni Piramids.

ЈУРИШ НА ДУПЛУ КРУНУ: Ал Ахли руши градског ривала у четвртфиналу Купа

Foto: Profimedia

Nakon trijumfa od  2:1 nad Razal El Mahalom razlika na tabeli ostala je ista. Al Ahli i dalje kaska za najvećim rivalom, Zamalek ima četiri boda prednosti ali uz tri utakmice više.

Najtrofeniji klub afričkog kontinteta mora da "ubrza" ukoliko želi da napadne tron. Priliku za nastavak niza ima već večeras od 20 časova kada na stadion "Al Salam" stiže Piramids. Uprkos činjenici da je ovo meč četvrtfinala Kupa Egipta, "crveni đavoli" imaju imperativ pobede, ne samo u ovom susretu, već u celokupnom takmičenju.

Posle poraza u finalu Lige šampiona od Vidada u Kazablanki, tim iz Kaira je smenio kormilara Pitsa Mosimanea samo tri meseca posle produžetka saradnje.

Prošle sezone je Al Ahli izgubio primat u Egiptu. Titulu je osvojio Zamalek, a gubitak primata na tlu Afrike značio je i kraj saradnje sa južnoafričkim trenerom. Njegova smena je najavljivana danima, a podgrejana je kada  nije bilo iskusnog stručnjaka na klupi protiv Al Masrija u Kupu Egipta. Dan nakon pomenutog meča stigla je i zvanična potvrda - Mosimane je bivši!

Kao zamena za Južnoafrikanca se pominje nekadašnji trener Partizana Vuk Rašović. On je protekle sezone predvodio Al Fejhu do Kupa Saudijske Arabije. Piše se da se osim Srbina kao kandidati za klupu najtofejnijeg velikana iz Afrike se pominju i Francuzi Rudi Garsija, Rumun Razvan Lučesku, Portugalac Rui Vitorija i Brazilac Paulo Aturi. Za sada, kormilo je preuzeo pomoćni trener Sami Komsan.

Piramids za svoje standarde igra fenomenalno. Puleni grčkog trenera Takisa Jonasa trenutno su na drugom mestu Premijer lige, u poslednja dva susreta upisali su dva trijumfa uz gol razliku 6:1. Na terenu je apsolutni lider Abdala Said. Iskusni vezista najbolji je asistent ekipe sa pet uspešnih dodavanja.

U prethodnih pet međusobnih duela, Al Ahli je upisao dve pobede, dok je tri puta bilo nerešeno.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju