BIĆE VRUĆE U ČILEU: "Krstaši" dočekuju favorizovane "trikolore"

Novosti online

30. 06. 2022. u 13:27 >> 13:29

U noći između četvrtak i petka očekuje nas spektakl u prestonici Čilea! Domaća Universitad Katolika dočekuje brazilski Sao Paolo u prvom meču osmine finala Kopa Sudamerikane.

БИЋЕ ВРУЋЕ У ЧИЛЕУ: Крсташи дочекују фаворизоване триколоре

Profimedia

Slavni klub sa stadiona "San Karlos de Apokindo" u nokaut fazu takmičenja ulazi kao trećeplasirani tim iz grupe "H". Izabranici Arijela Holana osvojili su samo četiri boda, drugoplasirani argenitnski Taljares osvojio je 11, dok je Flamengo bio neprikosnoven sa 16. Ipak, to nije najveća briga za iskusnog stručnjaka. "Krstaši" su praktično van takmičarskog ritma od 29. maja, ekipa iz Santijaga odigrala je u prethodnih mesec dana dvomeč u okviru Kupa. Drugoligaš Union San Filipe savladan je sa 3:1 i 3:0, međutim, pomenute utakmice nisu parametar za ponos.

"Trikolori" iz Brazila bore se na tri fronta, vremena za odmor praktično ne postoji. Puleni nekada fenomenalnog golmana Rožerija Senija su pre samo tri dana odigrali meč bez golova sa Huventudeo na legendarnom "Morumbiju". Četrdeset osam časova ranije Sao Paulo je odmerio snage sa veliki rivalom Palmeirasom i taj meč je rešio u svoju korist rezultatom 1:0.

Odigrao je osvajač Kopa Sudamerikane iz 2012. godine nekoliko zanimljivim mečeva ove sezone, a možda i najinteresantniji desio se 21. juna u okviru 13. kola brazilske Serije A. Sao Paulo je ugostio pomenuti Palmeiras u utakmici koja će se prepričavati.

Neverovatan preokret popularnih "svinja" u sudijskoj nadoknadi (1:2) ukrasio je Paulista derbi i doneo gostima ceo plen kojim su se učvrstili na čelu tabele. Iako je Sao Paulo na vreme stigao do vođstva golom Patrika u 17. minutu i potom održao minimalnu prednost do sudijske nadoknade, gosti su uspeli da pogocima u prvom i šestom minutu dođu do četvrte uzastopne pobede i tako održe tri boda razlike u odnosno na Korintijans.

Rezultatsku prednost Sao Paulo je očuvao do sudijske nadoknade, potom je za samo pet minuta ostao praznih šaka. U 91. minutu utakmice Gustavo Skarpa je poslao idealan centaršut sa levog krila, a Gomez je glavom prosledio loptu u mrežu za izjednaenje.

Još pod utiskom primljenog gola domaći igrači konfuzno su reagovali na pretnje prvaka Južne Amerike, te je u 96. minutu Muriljo Serkera pogotkom završio akciju posle kornera.

Poslednji put večerašnji rivali sastali su se davne 2013. godine. "Trikolori" su slavili takođe u osmini finala Kupa Sudamerikane ukupnim rezultatom (5:4). Meč u Brazilu završen je sa 1:1, dok je u Čileu priređen spektakl, gosti su slavili sa 4:3.

Velikan iz "zemlje kafe" je veliki favorit, očekuje se borben i oprezan duel. Ipak, ovo je samo "prvo poluvreme".

 NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)