GENERALNA PROBA PRED POČETAK SEZONE: Partizan izlazi na megdan turskom velikanu

Novosti online

02. 07. 2022. u 12:19

IZLET do Austrije biće i trenutak istine za crno-bele. Naime, novi trener Ilija Stolica je promenio koncept igre, deluje obećevajuće, ali takmičarska godina je duga i naporna...

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ПРЕД ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Партизан излази на мегдан турском великану

FOTO: Fk Partizan

Fudbaleri Partizana završili su letnje pripreme u Sloveniji, a pre povratka u Beograd je preostala samo generalna proba u subotu sa najpopularnijim turskim klubom Fenerbahčeom. Početak utakmice je u 18.30 časova u Gracu. Izlet do Austrije biće i trenutak istine za crno-bele. Naime, novi trener Ilija Stolica je promenio koncept igre, deluje obećevajuće, ali duga sezona je pred nama.

Pred odlazak iz Ptuja, u petak je jedan igrač (ne)očekivano napustio crno-bele, a drugi se vratio. Marko Jevtović je posle samo šest meseci po povratku u Partizan, čvrsto odlučio da se vrati u Tursku, a transfer u Gacijantep je ekspresno završen. Iskusni zadnji vezni igrač je iskoristio izlaznu klauzulu iz ugovora sa Partizanom. Jevtović je prethodno tri godine uspešno igrao za Konju u Turskoj.

Posle prave igre nerava Partizan je odlučio da otkupi ugovor Svetozara Markovića od Olimpijakosa. Momak iz Beograda, koji će zvanično početi treći mandat u dresu kluba iz Humske, potpisao je četvrogodišnji ugovor.

Olimpijakos i Marković su odavno bili u otvorenom ratu. Pre šest meseci srpski štoper nije prihvatio da realizuje transfer u jedan inostrani klub, koji je za njegove usluge nudio 3.500.000 evra. Tako su bar pisali grčki mediji. Različiti pogledi na naredni korak doveli su do žestokog sukoba između Markovića i ljudi iz Olimpijakosa. Bivši mladi reprezentativac Srbije je kažnjen jutarnjim treninzima, na koje je odgovorio sedmodnevnim begom iz Pireja.

Vrlo brzo Marković je podneo tužbu protiv Olimpijakosa zbog mobinga. Partizan je sve to pratio sa strane i čekao povoljan trenutak da reaguje. U jednom trenutku se činilo da je moguće da Sveta stigne u Humsku tokom prethodnog prelaznog roka, posebno pošto je želeo da sarađuje sa Aleksandrom Stanojevićem koji mu je već jednom rehabilitovao karijeru. Međutim, Olimpijakos je u tom trenutku bio velika prepreka.

Kockice su se složile ovog leta, pa će Ilija Stolica dobiti veliko pojačanje u odbrani. Od Markovića se očekuje da bude vođa renoviranog defanzivnog reda crno-belih, pored Aleksandra Filipovića i Zlatana Šehovića.

Partizan je od početka priprema odigrao samo dve kontrolne utakmice, najpre je poražen od prvaka Rumunije Kluža u Gornjoj Radgoni sa 1:0, a onda je u Kidričevu ubedljivo savladao Spartaka iz Trnave rezultatom 3:0. Prvi utisci o radu Ilije Stolice su veoma povoljni, a pohvale su stigle i od sportskog direktora Ilieva.

Vicešampion Turske Fenerbahče je imao tri provere: pobedio je katarski Šamal (4:2) i albansku Tiranu (4:0), dok je sa makedonskim Škupijem remizirao (2:2).

Prilično je nezahvalno prognozirati pobednika u ovakvim mečevima. Upravo iz tog razloga odlučili smo se za golove.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)