UVEK JE UZBUDLJIVO U SERIJI A: "Zmajevi" dočekuju popularne "crvene"

Novosti online

16. 07. 2022. u 10:47

JEDAN od derbija 17. kola.

УВЕК ЈЕ УЗБУДЉИВО У СЕРИЈИ А: Змајеви дочекују популарне црвене

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atletko Gojanensea dočekače Internasional u jednom od derbija 17. kola brazilske Serije A. "Zamjevi" u večerašnji duel ulaze prilično iscrpljeni. Naime, oni su pre samo tri dana  savladali Baiju u meču osmine finala Kupa.

Izabranici trenera Žoržinja iznenađujuće dobre partije pružaju u popularnom Barzileirau. Klub sa stadiona "Antonio Asioli" trenutno se nalazi na šestoj poziciji sa 27 bodova, tri više ima lider Palmeiras, dok Internasional ima jedan više na trećoj poziciji. 

Paralelne borbe u Kopa Sudamerikani i brazilskoj Seriji A izazov su sa kojim se Internasional nosi uz dosta muke, međutim uprkos oscilacijama tim iz Porto Alegrea uspeva da održava korak u šampionskoj trci, dok je istovremeno u drugom takmičenju po kvalitetu u Južnoj Americi izborio mesto u četvrtfinalu.

Trostruki šampion Brazila i najbolji klub sveta u 2006. godini, posle pobede nad Kolo Kolom (4:1) kojom je nadoknadio dva gola zaostatka iz prvog susreta i plasirao se u četvrtfinale Sudamerikane, nastavio je niz izazova na domaćoj sceni protiv Amerike Mineiro. Uzdrmani gosti pobedom nad Gojasom (1:0) podigli su samopouzdanje pred teško gostovanje i pružili zavidan otpor jednom od konkurenata za titulu, međutim u petom minutu sudijske nadoknade ostali su praznih šaka (0:1).

Posle kornera u finišu susreta, odbijenu loptu nakon intervencije gostujućeg golmana u peterac je vratio Džoni, a Moizes je izbegao ofsajd zamku i sa druge stative je prosledio u mrežu za dragocena tri boda kojima je Internasional iskoristio krizu Palmeirasa i prišao na dva boda lideru Serije A.

Atletko bi se eventualnom pobedom priključio borbi za titulu, ipak, pitaju se nešto i puleni iskusnog Mano Menezeša.

U prethodnom međusobnom duelu Internasional je slavio na svom terenu rezultatom 2:1. Meč na staionu "Beira Rio" odigran je 13. novembra 2021. godine.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak