VELIKANI UKRŠTAJU SVOJA KOPLJA: Sao Paulo - Fluminense

Novosti online

17. 07. 2022. u 10:26

BORBA za vrh Brazileiraa.

ВЕЛИКАНИ УКРШТАЈУ СВОЈА КОПЉА: Сао Пауло - Флуминенсе

Foto: Profimedia

Derbi susret 17. kola brazilske Serije A gledaćemo na "Morumbiju" gde će Sao Paulo dočekati Fluminense.

"Trikolori" u ovaj susret ulaze nakon dramatičnog meča i plasmana u četvrtfinale Kupa. Naime, puleni Rožerija Senija su nakon penala eliminisali moćni Palmeiras.

U paklenom gradskom derbiju popularne "svinje" su doživele sudbinu mnogih pošto su poklekli nakon udaraca sa jedanaest metara. Posle 120 minuta bilo je 2:1 u korist "zelenih".

Ovo je malo ko očekivao, Sao Paulo se zahvaljujući hladnokrvnosti Lusijana nekako dovukao do pozicije da se sve rešava u penal seriji, a tamo je isti fudbaler uspeo da promaši prvi šut sa kreča. Do kraja izvođenja jedanaesteraca za Sao Paulo sigurni su bili Džonatan Kaljeri, Nikao, Igor Vinisijus i Igor Gomes, dok je pored Veslija kod Palmeirasa bez učinka ostao Rafael Veiga.

Sa druge strane, Fluminense je u strašnom nizu. Klub iz Rio de Žaneira upisao je šest uzaspotnih trijumfa od kojih je poslednji bio na gostovanju Kruzeiru - 3:0.

Iako su igrali bez Freda, koji je svečano otišao u penziju pre dva dana, momci iz naselja Laranžeiras su lagano projezdili kroz Belo Orizonte i pobedom od ubedljivom pobedom izborili prolaz među osam najboljih u Kupu.

Bio je potpuno izjednačen duel, čak i statistički, do poslednjih 20 minuta. A, onda su gosti jednom majstorskom akcijom Kana i Arijasa doneli vođstvo svojoj ekipi, koje je već tada postalo preveliki zalogaj za tim iz Kruzeiro.

Logično, krenule su potom "lisice" na sve ili ništa, sve odlične šanse su mu prekinute zbog malog ofsajda, a onda je Kano posle asistencije upisao i gol na svoj konto i nominovao se za igrača utakmice. Dok je Fluminense odjahao u smiraj kao pobednik večeri i to posle još jednog, trećeg pogotka, koji je Nejtan postigao u sudijskoj nadoknadi.

Sao Paulo i Fluminense se trenutno nalaze na osmom, odnosno šestom mestu Serije A. Gosti bi se eventualnim trijumfom približeli samom vrhu tabele, dok bi domaćin bio korak bliži mestu koje vodi u Kopa Libertadores.

Poslednji međusobni duel završen je rezultatom 2:1 u korist Fluminensea.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna