FUDBALSKI KLASIK U AMERICI: Real Madrid - Juventus

Novosti online

30. 07. 2022. u 10:39

DUŠAN Vlahović u centu pažnje.

ФУДБАЛСКИ КЛАСИК У АМЕРИЦИ: Реал Мадрид - Јувентус

FOTO: AP

Nekolicina najboljih klubova Evrope nalazi se na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama. U noći između subote i nedelje svoje snage na stadionu "Rous bol" odmeriće aktuelni osvajač Lige šampiona Real Madrid i najtrofejniji italijnaski tim Juventus.

Od ekipe Karla Anćelotija očekuju se uvek najviši ciljevi - nove sezone to će biti odbrana trofeja iz prethodne, ali to će biti teško. Barselona se silno pojačala i ponovo želi na tron, dok u Evropi nekoliko timova želi "ušati pehar".

Juventus je već dve godine u rezultatskoj krizi, smena generacija učinila je svoje, a jedan od predvodnika novog talasa "bjankonera" je naš Dušan Vlahović.

Prošle zime "stara dama" nije samo platila 81.600.000 evra za jednog od najtalenotvanijih evropskih napadača, već je dobila potpuno posvećenog sportistu koji neće stati sa radom do onog trenutka kada dostigne najviše moguće ciljeve.

U intervjuu za "Gazetu delo sport" nekadašnji golgeter Partizana i Fjorentine odbacuje poređenja sa Novakom Đokovićem, ali poručuje da fudbal živi 24 časa dnevno. Vodi računa i svim detaljima, dodatnom treningu, isharani... Jasno je da mu se za sve to vraća na samom terenu.

Masimilijano Alegri je nakon perioda adaptacije od svog golgetera zatražio 30 golova u ovoj sezoni.

- Pročitao sam da u poslednjih 10-12 godina najbolji strelac nikada nije osvojio i 'skudeto', ali za sve postoji prvi put, zar ne? Timski golovi su ispred ličnih, važnije su Juventusove pobede. Ali ako postignem 30 golova i budemo prvaci Italije, to će biti u redu za mene - samouvereno je počeo Vlahović.

Zimus je bilo ponuda brojnih klubova, ali je mladi fudbaler odlučio da potpiše za "staru damu".

- Nije bio težak izbor jer je Juventus slavan klub, veoma blizak mojim principima rada: boriti se, ne odustajati do kraja, verovati čak i kada se čini da je sve izgubljeno. To je moja filozofija, kao i filozofija kluba. Svi znamo šta Juventus predstavlja u Italiji, za mene je zadovoljstvo i čast da branim ove boje - rekao je Vlahović.

Evropski i svetski klasik u Pasadeni igra se u okviru priprema za sezonu koja počinje u Seriji A i La ligi narednog vikenda. Očekujemo meč sa mnoštvo šansi i puno golova.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba