TOTALNA LUDNICA U SPLITU! "Poljud" će goreti!

V.D.

04. 08. 2022. u 15:44

VEČERAS od 20 časova Hajduk iz Splita će dočekati ekipu Vitorije Gimaraeš u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija

ТОТАЛНА ЛУДНИЦА У СПЛИТУ! Пољуд ће горети!

Foto: Profimedia

Split ne pamti ovoliku euforiju. Iz kluba su javili da je prodato već više od 30.000 karata i očekuje se da će Poljud biti ispunjen do poslednjeg mesta. Od prošle sezone, od kada je u tim stigao i Marko Livaja, navijači su prosto poludeli i beleže se rekordi u broju izdatih članskih karata, preko 80.000 tokom 2022. godine.

Uprava Hajduka ima velike ambicije u ovoj sezoni. Prva želja je svakako da se napokon skine Dinamo sa trona i titula u Split vrati nakon punih 18 godina. 

U toku prošle sezone su u tim stigli zvezde kao što su Marko Livaja i Nikola Kalinić, tu je i Filip Krovinović koji je došao iz Benfike. Letos je tim pojačao sjajni golman Lovre Kalinić, nekadašnji golman Aston Vile.

Pre tri dana je zvanično objavljeno da je u Hajduk stigao i nigerijski reprezentativac Čidozi Avazijem čija je vrednost na tržištu četiri miliona evra, a stigao je kao pozajmljen igrač iz Boaviste. Zanimljivo je da je još jedan štoper stigao na pozajmicu i to baš iz redova večerašnjeg rivala, a to je Toni Borevković čija je vrednost po sajtu transfermarkt.com tri miliona evra.

Hajduk je sezonu otvorio porazom od najvećeg rivala Dinama u Super Kupu, ali je u prvenstvu krenuo sjajno i zabeležio dve pobede protiv Istre i Varaždina identičnim rezultatom 2:0.

Na ta dva meča sjajnu formu je pokazao najskuplji igrač ekipe Marko Livaja koji je postigao tri gola.

Sa druge strane ekipa Vitorije, koja je prvenstvo svoje zemlje okončala na šestom mestu i tako izborila izlaz u Evropu, meč u prvom kolu kvalifikacija u dvomeču je savladala mađarskog predstavnika ekipu Puškaš Akademije.

U prvom meču su na svom stadionu slavili sa 3:0 i tako obezbedili sebi miran revanš gde su odigrali bez golova.

Večerašnji rivali nisu imali sreće sa žrebom jer pobednik ovog dvomeča ide na megdan Viljarealu za koji možemo slobodno reći da je već sada jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovog takmičenja.

Očekuje nas tvrd meč večeras i verujemo da Hajduk pred svojim navijačima neće izgubiti protiv ekipe koja je blagi favorit za prolaz u narednu rundu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a