JUVENTUS NAPADA SKUDETO: "Stara dama" uz pomoć srpskih asova želi ponovo na vrh

Novosti online

15. 08. 2022. u 08:40

"BJANKONERI" ciljaju trofej.

ЈУВЕНТУС НАПАДА СКУДЕТО: Стара дама уз помоћ српских асова жели поново на врх

Foto: Profimedia

Slavni Juventus večeras od 20.45 započinje novu sezonu u Seriji A. Popularna "stara dama" ugostiće Sasuolo u poslednjem meču prvog kola italijanskog šampionata.

Nakon dve sezone bez Skudeta, gigant iz Torina želi da u svoje vitrine vrati trofej namenjen najboljem na "čizmi". Trener Masimilijano Alegri, ali i navijači, najviše očekuju od fantastičnog Dušana Vlahovića koji bi uz letošnja pojačanja mogao da pokaže svoj talenat. Na "Alijan stadion" stigli su odlični štoper Bremer, iskusni Anhel di Marija, Pol Pogba koji se u međuvremenu povredio i još jedan član reprezentacija Srbije - Filip Kostić.

Stavio je iskusni krilni fudbaler paraf na četvorogodišnji ugovor sa Juventusom i postao sedmi Srbin koji je obukao dres "bjankonera". "Stara dama" dobila je po bagatelnoj ceni prvog asistenta Lige Evrope, sve skupa transfer bi mogao da izađe 16.500.000 evra – formula je 15.000.000 + 1.500.000 + 3.000.000 – a krilni fudbaler će u Torinu zarađivati 3.000.000 evra na godišnjem nivou.

Filipu Kostiću ispunila se želja da dođe na sever Italije, Ajntraht je popustio i od ove sezone će u Seriji A umesto u Bundesligi špartati kraj aut-linije. Zadaci će mu ostati nepromenjeni. Zajedno sa Anhelom di Marijom biće zadužen da spaja napadače sa golom. Nije se Srbin dvoumio kada mu je Juventus predstavio ponudu, odmah je pristao. Saga je trajala samo zbog tima iz Frankfurta, koji je hteo da ga zadrži.

Foto: Profimedia

- Nije teško reći "da" Juventusu - rekao je Filip Kostić za Juventusov klupski kanal posle potpisa ugovora i dodao:

- Mislim da bi ovo mogao biti odlučujuć korak za moju karijeru, naporno sam radio da bih došao dovde. Mislim da zaslužujem da budem u Juventusu. Za ovakav klub uvek je pravo vreme.

Najboljeg igrača prethodnog izdanja Lige Evrope posebno raduje što će u torinskom klubu sarađivati sa Dušanom Vlahovićem.

- Već sam razgovarao sa Dušanom, srećan sam što je deo tima. On je jedan od najboljih napadača današnjice, uživanje je igrati sa njim.

Sasuolo je ostao bez jednog od najboljih pojedinaca iz prošle sezone. Đanluka Skamaka je pojačao Vest Hem u transferu vrednom više od 35.000. evra. Đakomo Raspadori na meti je Napolija, Domeniko Berardi potpisuje novi ugovor, a za partnera u ofanzivi imaće - Andreu Pinamontija.

Velike se promene dešavaju se u klubu iz Ređo Emilije, a najveće definitivno u ofanzivnom delu. Posle dugih pregovora sa Interom, Sasuolo je uspeo da pobedi Atalantu i ubedi Pinamontija da se preseli na stadion "Mapei". Postignut dogovor oko transfera mladog napadača po ceni od 20.000.000 evra uz adekvatne bonuse.

"Neroverdi" će ponovo biti veoma neugodni, sposobni da pobede gigante, ali i da izgube od najlošijih.

U duelima večerašnjih rivala prethodne sezone viđene su identične pobede obe ekipe. Oba kluba su odbranila svoj teren trijumfima od 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)