ROVOVSKA BITKA U VELSU: Svonsi kroti "lavove" za prvi trijumf na svom stadionu

Novosti online

16. 08. 2022. u 09:07

BIĆE uzbudljivo.

РОВОВСКА БИТКА У ВЕЛСУ: Свонси кроти лавове за први тријумф на свом стадиону

Profimedia

Fudbaleri Svonsija pokušaće da stignu do prvog trijumfa pred svojim navijačima u novoj sezoni. "Labudovi" će na svom stadionu dočekati londonski Milvol u meču četvrtog kola Premijer lige.

Škot Rasel Martin drugu godinu sedi na klupi tima koj je ne tako davno igrao Premijer ligu, a pretprošle sezone stigao do finale plej-ofa, kada je poražen na Vembliju od Brentforda. Hendikep je odlazak najboljeg igrača, Flina Daunsa u Vest Hem. Ovaj vezista je plaćen od strane "čekićara" čak 10.650.000 evra. Heri Derling je stigao iz MK Donsa za 2.300.000 evra. Menadžer Martin dobro ga poznaje jer ga je trenirao u ovom klubu pre dolaska u tabor "labudova".

Ipak, nije sve počelo kao po planu. Svonsi je na premijeri odigrao "mršavih" 1:1 na gostovanju Roteramu, a onda je usledio pravi šok. Blekburn je u Velsu slavio sa dominantnih 3:0. Briljirao je Rajan Hedž sa dve asistencije, u strelce su se upisali Semi Smodiš, Ben Bereton Dijaz i Luis Trevis.

Prva pobeda stigla je tek u poslednjem meču. "Labudovi" su savladali Blekpul na gostovanju minimalnim rezultatom. Jedini strelac na utakmici bio je bivši ofanzivac Seltika Olivije Nčam.

Milvol je nekada bio zloglasni klub na Ostrvu zbog prgavih navijača koji su punili krajem prošlog veka stupce novina i dokumentarnih emisija o huliganima iz Pekama. "Niko nas ne voli, ali nas baš briga", kultni je slogan navijača tima sa stadiona "Den". Poslednjih godina, Milvol je stabilan član Čempionšipa. Opstanak je prvobitni cilj, sredina tabele realnost, dok je san plej-of.

Geri Ruet je na klupi tima od 2019. godine. Najveći transfer ovog leta je dolazak Holanđanina Zijana Fleminga, mladog veziste iz Fortune Sitard koji je plaćen 2.500.000. Na pozajmice su stigla dvojica fudbalera iz Lidsa, Čarli Kresvel i Džejmi Šeklton. Najviše se očekuje od napadača Benika Afobea koji je prošle sezone postigao 12 golova u Čempionšipu i bio najbolji strelac popularnih "lavova".

Za sada Milvol funkcioniše iznenađujuće dobro, šest bodova u prva tri kola i respektabilno četvrto mesto povod su za maštanje o veliki dostignućima. Međutim, sezona je duga, biće uspona i padova.

Prethodne sezone dueli ovih rivala bili su očekivano "tvrdi". Utakmica u Velsu završena je bez golova, dok je u Londonu Svonsi slavio sa 1:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!