UZBUDLJIVO U ČEMPIONŠIPU: Bivši kapiteni čekaju "stršljenove"

M.T.

16. 08. 2022. u 10:47 >> 13:02

U okviru 4. kola Čempionšipa večeras na "Sent Endrju stadionu" očekuje nas meč između Birmingema i Votforda

УЗБУДЉИВО У ЧЕМПИОНШИПУ: Бивши капитени чекају стршљенове

Tanjug/AP

Prošle sezone Birmingem je uspeo da ostane u Čempionšipu, iako su "plavi" imali prilično lošu sezonu, a u novu su krenuli sa trenutno prosečnim učikom i danas će od 20.45 u četvrtom kolu dočekati Votford koji je ispao iz Premijer lige, ali ima nameru da se što pre vrati u elitno društvo.

Prošle sezone je Birmingem uspeo samo 11 puta da trijumfuje, a u novoj sezoni Čempionšipa je u prva tri kola ostvario po jednu pobedu, poraz i nerešen meč. Upravo u prethodnom kolu je Birmingem doživeo prvi poraz u sezoni pošto je Kardif pred svojim navijačima uspeo da ostvari minimalnu pobedu. Birmingem je još i dobro prošao u tom meču pošto je uputio samo četiri šuta u gol, a nijedan od njih nije išao u okvir dok se domaćin propisno ispromašivao.

"Plavi" imaju mnogo problema u napadu pošto su na uvodna tri meča u Čempionšipu postigli dva gola. Doduše, isto toliko su primili, ali je malo verovatno da je menadžer Džon Justas zadovoljan skromnom efikasnošću. Za Justasa će ovo biti poseban meč jer je rival njegov nekadašnji tim u kojem je igrao pet sezona i bio kapiten, a takođe i za Troja Dinija koji je u Votfordu proveo 11 sezona i sada će prvu put zaigrati protiv "stršljenova".

Birmingem je i na ovom meču biti bez pomoći Kristijana Bjelika, Garija Gardnera i Nika Gordona koji se oporavljaju od povreda, dok znak pitanja stoji pored imena Džordana Grejema koji nije ni putovao u Kardif.

Votford ima mnogo više razloga za zadovoljstvo početkom sezone u Čempionšipu. Oni su iz prva tri kola osvojili sedam bodova, a u prethodnom kolu su savladali Barnli pred svojim navijačima iako su završnicu odigrali sa 10 igrača pošto je Hasan Kamara isključen u 81. minutu. Ipak, menadžera Roba Edvardsa uspeo je da se odbrani do kraja i osvoji nova tri boda.

Votford je u subotu dobio pojačanje pošto je na pozajmicu iz Aston Vile stigao napadač Kinan Dejvis koji je prošle godine takođe kao pozajmljen igrač Aston Vile pomogao Notingem Forestu da se vrati u Premijer ligu sa pet golova i dve asistencije na 18 utakmica. Dejvis će zaigrati protiv Birmingema, dok je neizvestan nastup kapitena Toma Kleverlija koji je zamenjen na poluvremenu meča protiv Barnlija zbog povrede.

Poslednji put ova dva tima su igrala u martu prošle godine kada je Votford bio ubedljiv i slavio sa 3:0. Na poslednjih pet mečeva "stršljenovi" su ostvarili četiri pobede i doživeli jedan poraz.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,72)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-2 (kvota 4,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili