TURCI STIŽU NA SEVER EVROPE: Kornelijus najveća opasnost po bivši klub

M.T.

16. 08. 2022. u 11:33

VEČERAS od 21 čas videćemo okršaj dva šampiona svojih zemalja u utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona

ТУРЦИ СТИЖУ НА СЕВЕР ЕВРОПЕ: Корнелијус највећа опасност по бивши клуб

Fudbaleri Trabzona, Foto EPA

Nikada Kopenhagen i Trabzon nisu odigrali zvaničan meč, a prvi put će ukrstiti koplja u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona danas od 21 čas na stadionu "Parken" u Danskoj.

Oba tima već imaju iskustvo učešća u Ligi šampiona mada je Kopanhagen češće bio u društvu najboljih. Doduše, danski klub umeo je i ranije da zastane na poslednjem stepeniku od kako je uveden plej-of u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kopenhagen je sedam puta igrao u plej-ofu i čak pet puta nije uspeo da prođe tu poslednju prepreku, pa statistika protiv danskog kluba uliva nadu njihovim protivnicima.

Kopenhagenu dvomeč protiv Trabzona ne dolazi baš u najboljem trenutku. Aktuelni šampion nije najbolje krenuo sa odbranom titule u Danskoj pošto je u prvih pet kola doživeo čak tri poraza, najsvežiji od Randersa sa 3:1 i to pred domaćim navijačima. Osim prvog kola u šampionatu, na preostalim mečevima Kopenhagena bilo je minimum četiri gola, ali je uzorak samo iz prvenstva Danske pošto Kopenhagen u evropske kvalifikacije kreće tek od plej-ofa i Trabzon će mu biti biti evropski izazov u ovoj sezoni.

Ni šampion Turske nije u mnogo boljoj situaciji po pitanju odigranih utakmica jer će mu dvomeč protiv Kopenhagena biti prvi evropski ispit ove sezone. Trabzon je vrlo sigurno počeo odbranu titulu u Turskoj pošto je u dva odigrana kola ostvario isto toliko pobeda, a već je i osvojio prvi trofej u sezoni ubedljivom pobedom od 4:0 protiv Sivaspora u Superkupu Turske.

Trabzon je doživeo priličan maler pošto je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća koji je tokom leta stigao iz Bašakšehira za 4,5 miliona evra na meču turskog šapionata protiv Hatajaspora doživeo prelom ruke i čega ga pauza.

Na početku sezone, izuzimajuću Superkup Turske, Trabzon nije previše efikasan pošto je u dva kola šampionata postigao tri gola, ali ono što može da bude ohrabrenje za trenera Abdulaha Avdžija je da odbrana u novoj sezoni još uvek nije kapitulirala. Najveće oružje Trabzona protiv danskog šampiona biće upravo jedan Danac.

Andreas Kornelijus je nekada bio član upravo Kopenhagena, a odlično je počeo drugug sezonu u Trabzonu pošto je u Superkupu bio dvostruki strelac, da bi pogodio jednom i u prvenstvu protiv Istanbula. Prošle sezone je dao ogroman doprinos osvajanju titule pošto je bio strelac 154 golova na 37 prvenstvenih mečeva.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”