VREME JE ZA BUĐENJE! Ovakav početak niko nije mogao ni da nasluti

V.D.

16. 08. 2022. u 11:32

U četvrtom kolu Čempionšipa očekuje nas susret između Noriča i Hadersfilda

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БУЂЕЊЕ! Овакав почетак нико није могао ни да наслути

Foto: EPA

"Kanarinci" koji su prošle sezone nastupali u Premijer ligi i zauzeli poslednju poziciju sa svega 22 boda pre početka nove sezone u drugom rangu Engleskog fudbala bili su prvi favoriti za promociju ali nakon tri kola zauzimaju poslednju 24. poziciju u Čempionšipu.

Niko nije mogao ni da nasluti da će ekipa menadžera Dena Smita u prva tri kola osvojiti samo jedan bod.

U prvom kolu poraženi su minimalnim rezultatom od Kardifa, u drugom kolu na svom terenu su osvojili samo bod protiv Vigana dok su pre tri dana poraženi od Hal sitija sa 2:1.

Ovi rezultati su potpuno neočekivani ako uzmemo u obzir da se Norič dosta i pojačao tokom prelaznog roka koji još nije gotov. Za sada su u tim stigli talentovani Brazilac Gabriel Sara koji je Sao Paulu plaćen 10,5 miliona evra, zatim Marselinjo Nunjez koji je bio strelac protiv Hala na prošlom meču i za koga je engleski tim platio U. Katoliki iz Čilea 3,9 miliona. Na pozajmicu iz bogatog Njukasla stigao je Isak Hejden čija je tržišna vrednost 8 miliona evra.

Sa druge strane ekipa Hadersfilda je prošle sezone zauzela treću poziciju na tabeli Čempionšipa i tako izborila plej-of za popunu Premijer lige. Na žalost svih simpatizera ove ekipe "terijeri" su u finalu na Vembliju poraženi minimalnim rezultatom od Notingem Foresta koji se tako nakon 23 godine vratio u najviši rang engleskog fudbala.

Hadersfild takođe nije krenuo u novu sezonu onako kako se očekivalo. Nakon uvodna dva poraza od Barnlija (0:1) odnosno Birmingema (1:2) u trećem kolu su slavili protiv ekipe Stouka sa 3:1 na svom terenu.

Hadersfild je takođe bio aktivan tokom prvog dela prelaznog roka, na pozajmicu iz Čelsija stigao je talentovani Tino Anjorin, za 950 000 evra iz Vimbldona je doveden Džek Rudoni, dok su kasu kluba sa "Džon Smit stadiona" napunili Luis O' Brajen i Hari Tofolo koji su prešli baš u Notingem Forest koji ih je sprečio da zaigraju u Premijer ligi za koje su "šumari" izdvojili po 5,9 miliona evra.

Poslednja dva susreta ove dve ekipe odigrala su se u sezoni 2020/2021 kada su obe ekipe nastupale u Čempionšipu i Norič je oba puta izlazio kao pobednik. (7:0 i 1:0). 

Norič je po vrednosti igrača (izvor sajt transfermarkt.com) najskuplja ekipa Čempionšipa dok je Hadersfild pri dnu ali slično je bilo i prošle sezone kada su "terijeri" odigrali jako hrabro i stigli čak do finala plej-ofa.

Ipak verujemo da je danas vreme za buđenje Pukija i družine i verujemo u trijumf domaćih.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)