SUDAR IGRAČKIH LEGENDI: Megdan Đovanija i Ruda na "Ajbroksu"

Novosti online

16. 08. 2022. u 11:16 >> 13:02

PRVI meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

СУДАР ИГРАЧКИХ ЛЕГЕНДИ: Мегдан Ђованија и Руда на Ајброксу

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Holandske fudbalske legende sastaće se po prvi put u trenerskim ulogama. Đovani van Bronhrost predvodi slavni Glazgvov Redžers i pokušaće da se domogne Lige šampiona. Međutim, neće biti lako, na "Ajbroks" stiže PSV koji sa klupe predvodi nekadašnji golgeter Mančester junajteda i Real Madrida Rud van Nistelroj.

Ko igra sa Rendžersom prvi meč kod kuće mora da slavi bar tri razlike da bi nečemu mogao da se nada u Glazgovu. Dva gola prednosti nisu dovoljna. Osetio je to i Union Sen Žiloaz, koji je uprkos senzacionalnoj pobedi minule sedmice ostao bez plasman u plej-of Lige šampiona. Tamo će škotski velikan, pošto je komotno slavio pobedom nad Belgijancima u Glazgovu. 

Razlog je isti onaj koji su iskusili fudbaleri Brage i Lajpciga u završnici nokaut faze prethodnog izdanja Lige Evrope. Proletos je ekipa Đovanija van Bronhorsta uspevala da nadoknadi minuse iz Portugala i Nemačke, a po istom principu savladala i Belgijance – 3:0.

Recept proveren. Jedan gol na "Ajbrosku" "policajci" po pravilo postižu iz jedanaesterca. Tako je bilo i posle bespotrebnog igranja rukom Van der Hejdena u završnici prvog dela, kad je precizan bio Džejms Tavernije. A u drugom su se za dobro raspoloženje na tribinama postarale novajlije.

Najpre je u petercu, posle velike gužve, glavom najsnalažljiviji bio Antonio Čolak, angažovan nedavno iz solunskog PAOK-a za 2.100.000 evra, da bi 20-godišnji Nemac, Malik Tilman, koga je Bajern poslao na kaljenje, posle ubacivanja Borne Barišića sa levog boka savladao Antonija Morisa.

Samo koji minut ga je delio od proboja u 4. kolo i sudara sa Glazgov Rendžersom. Lopta je, ipak, okrenula leđa Francuzima, pa će PSV naredne nedelje početi dvomeč sa Škotima za ulaz u grupnu fazu Lige šampiona. Posle 120 minuta igre Holanđani su slavili sa 3:2 (prvi meč 1:1) i tako zakazali dvomeč sa finalistom Lige Evrope.

Rendžers na "Ajborksu" izgleda za klasu bolje nego na gostovanju. Upravo zbog toga malo prednost dajemo vicešampionu Škotske.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!