FRANCUZIMA SE NE ISPADA IZ LIGE A: Dešanovi momci moraju do pobede

M.T.

22. 09. 2022. u 08:37 >> 13:32

"GALSKI petlovi" pokušavaju da obezbede opstanak u društvu najboljih.

ФРАНЦУЗИМА СЕ НЕ ИСПАДА ИЗ ЛИГЕ А: Дешанови момци морају до победе

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Francuske je, ako ne najveće, onda svakako jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a popularni "galski petlovi" večeras od 20.45 na stadionu ''Francuska'' u Parizu u petom kolu grupe "1" lige "A" takmičenja po imenu Liga nacija dočekati selekciju Austrije.

Francuska se nadala odbrani titule osvojene pre dve godine, ali umesto toga ekipa Didijea Dešana je u velikoj opasnosti da ispadne iz društva najboljih u Grupu B.

Francuzi su u prethodna četiri kola osvojili samo dva boda zahvaljujući remijima sa Austrijom i Hrvatskom, dok je pretrpela i dva poraza, jedan od Danske, dok su Hrvati uspeli da osvoje tri boda na gostujućem terenu.

Šta je razlog ovakvih igara Francuske tokom leta i da li to ima veze i sa skraćenim odmorom zbog gustog rasporeda uslovljenog održavanjem Svetskog prvenstva u Kataru u neobičnom terminu, nije poznato, ali je činjenica da su Francuzi izgubili svaku šansu da se domognu prve pozicije. Dešanov tim je u seriji od četiri meča bez pobede, a serija bi mogla da se produži na pet ukoliko se i večeras dogodi kiks, što bi verovatno samo pojačalo glasove koji su za to da Zinedin Zidan zameni Dešana na klupi posle Svetskog prvenstva u Kataru na kojem Mbape, Benzema i družina brane svetsku krunu.

Austrijanci su u nešto boljoj situaciji od Francuske što se tiče bodova. Selekcija Ralfa Rangnika osvojila je četiri boda u junskim utakmicama i startovala ubedljivom pobedom u gostima protiv Hrvatske sa 3:0. Međutim, tu se i završilo sve što se tiče dobrih igara Austrijanaca u junskim mečevima. Uspela je Austrija da odigra nerešeno sa Francuskom, ali je pre i posle meča sa današnjim protivnikom poražena od Danske.

Austrijanci ne učestvuju na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa će sve snage usmeriti na to da obezbede opstanak u elitnoj ligi ovog takmičenja, mada to neće biti nimalo lako jer ih osim Francuske u poslednjem kolu očekuje i utakmica protiv Hrvatske.

Oba selektora imaju poprilično problema sa brojnim povredama, a to je naročito slučaj sa Dešanom. Francuzima za meč protiv Austrije nedostaju Pol Pogba, Presnel Kimpembe, Ibrahim Konate, Lukas Ernandez, Ngolo Kante, Antoni Marsijal, Kingsli Koman i Karim Benzema. Od trenutka kada je objavio spisak Dešan je ostao bez Adrijana Rabioa, Uga Lorisa, Tea Ernandeza i Bubakara Kamare, kao i Lukasa Dinje. Austrijanci su bez Saše Kalajdžića koji je pokidao ligamente, Konrada Lajmera, Valentina Lazara, Florijana Griliča, Stefana Ilsankera, dok je Martin Hintereger završio karijeru tokom leta, a Kevin Danso neće igrati zbog suspenzije.

Francuska je u poslednjih pet međusobnih mečeva tri puta pobedila Austriju koja je slavila jednom uz jedna nerešen meč.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)