BIĆE DRAME U ZAGREBU: Hrvatska napada prvo mesto!

Novosti online

22. 09. 2022. u 11:35 >> 11:35

PETO kolo Lige nacija donosi nam nova uzbuđenja, posebno će biti interesantno na "Maksimiru".

БИЋЕ ДРАМЕ У ЗАГРЕБУ: Хрватска напада прво место!

Foto: AP

Grupa "1" divizije "A" Lige nacija jedna je od najzanimljivijih u ovom izdanju takmičenja. Danska je vodeća sa 9 bodova, Hrvatska ima 7, Austrija 4, a svetski šampion Francuska samo 2.

Peto kolo donosi nam nova uzbuđenja, posebno će biti interesantno na "Maksimiru", gde će Hrvatska dočekati Dansku u borbi za prvo mesto.

"Vatreni" su u prethodnom kolu savladali Francusku na gostovanju sa 1:0 i tako svetskog šampiona ostavli na začelju. Luka Modrić je golom iz penala u 5. minutu doneo pobedu svom timu u Parizu, međutim, slavljeničko raspoloženje nakratko je prekinula kritika na račun UEFA.

- Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, nema veze je li prijateljska ili Liga nacija. Smeta mi samo termin i pretrpanost utakmica. Nije normalno da nam staviš deset utakmica u četiri dana nakon ovakve sezone. Ovo je nehumano. Ali kad se obuče ovaj dres, moraš dati maksimum. Zaslužili smo sedam bodova, dali maksimum. Šteta zbog one prve utakmice, ali popravili smo se u sledeće tri - istakao je Modrić za hrvatske medije posle meča sa svetskim prvacima.

Danska je takođe bila uspešna u rundi koja se igrala sredinom juna. "Dinamiti" su na "Parkenu" savladali Austriju sa rutinskih 2:0.

David Alaba, koji se povredio u prošlom meču sa Francuskom, očigledno je nedostajao Austrancima, a njegovo odsustvo se moglo osetiti već u 21. minutu, kada je Vind posle asistencije Melea postigao peti pogodak u nacionalnom dresu i doveo Dance u vođstvo - 1:0.

Nakon pogotka napadača Volfsburga, utakmica se u prvom poluvremenu uglavnom igrala na sredini terena, bez prave šanse za gol, sve do 37. minuta kada je Vind iz jednog statičnog napada iskusno proigrao usamljenog Olsena u kaznenom prostoru rivala, odakle mu nije bilo teško da savlada nemoćnog Lindnera za 2:0.

Ukoliko stigne do trijumfa u Zagrebu, Hrvatska će pred poslednje kolo biti u odličnoj poziciji. Naime, "vatreni" su bili bolji od Danske u Kopenhagenu minimalnim rezultatom zahvaljujući pogotku Marija Pašalića u 69. minutu. Ekipa Zlatka Dalića imala je u situaciji kod gola više sreće nego kvaliteta, pošto je centaršut Marcela Brozovića sa desnog boka završio u karambolu gde se Pašalić najbolje snašao i matirao Kaspera Šmajhela.

Vicešampion sveta je tako prekinuo niz od šest pobeda Danske na Parkenu. Utakmica je pokazala dva različita poluvremena Hrvatske, koja je u prvom delu iznela veliki pritisak domaćina, posle čega su se stvari na terenu okrenule. Kockasti su zaigrali mnogo hrabrije, konkretnije, uzeli posed lopte, što je krunisano egzekucijom člana Atalante.

Očekujemo borbenu utakmicu od prvog minuta, naša procena je da će se Danci orijentisati na kontranapade, dok će u redovima Hrvata sve zavisiti od Luke Modrića. Dupla šansa uz najviše tri pogotka na susretu su naš predlog za ovaj susret.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista