AZERI MORAJU PASTI: Slovačka nema prava na novi kiks

Novosti online

22. 09. 2022. u 08:45

"SOKOLOVI" se i dalje nadaju plasmanu u diviziju "B".

АЗЕРИ МОРАЈУ ПАСТИ: Словачка нема права на нови кикс

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentaciju Slovačke skupo mogu da koštaju dva poraza od Kazahstana. Izabranici Frančeska Kalcona iznenađujuće su poraženi u Trnavi (0:1), a onda i u Nur Sultanu (2:1) od pomenute selekcije, te je plasman u diviziju "B" pod velikim znakom pitanja. Slovaci pred meč sa Azerbejdžanom u okviru 5. kola grupe "3" divizije "C" ima šest bodova, četiri manje od vodećeg Kazahstana.

Podsetimo se susreta sa "Astana arene". 

Iako su Slovaci bili kvalitetniji rival na terenu, što u prilog govori veća terenska inicijativa (70 odsto), kao i bolji odnos šuteva ka golu (16-7), Kazahstanci su zahvaljujući požrtvovanoj igri u odbrani i odličnim reakcijama golmana Šatskog odoleli napadima Slovačke i na kraju zabeležili drugu pobedu u poslednjih nedelju dana protiv glavnog konkurenta u grupi.

Domaća selekcija je golovima Vorogovskog u 18. i Astanova u 39. minutu, otišla na odmor sa rezultatom 2:0. U nastavku utakmice Slovačka je smanjila prednost rivala pogotkom Bera u 51. minutu, međutim, više nije mogla.

U drugom poluvremenu golu Kazahstana najviše su pretili Pekarik i Hrošovski, ali čuvar domaćeg tima je odlično branio i najviše zahvaljujući njemu su bodovi ostali na Astana Areni.

U finišu je Slovačka ostala sa igračem manje, pošto je Ondrej Duda dobio dva žuta kartona za samo 15 sekundi. Prvi je dobio posle sudara i kratke rasprave sa Ozarovom, da bi drugi dobio ubrzo posle oštrog starta nad protivničkim igračem. Kazahstan je iskoristio bolje brojčano stanje na terenu i mirno priveo meč kraju.

Azeri su odavno ispali iz trke za plasman u viši rang. Puleni Đovanija de Bjazija sada razmišljaju o opstanku u diviziji "C", treće mesto i dva boda više od Belorusije ulivaju optimizam pred sam finiš takmičenja.

Azerbejdžan je u prethodnom kolu savladao upravo Belorusiju sa 2:0 i tako napravio veliki korak ka cilju. Golove za "mili komandu" postigli su Mahir Emreli i Ramil Šejdajev.

Slovačka razmišlja samo u trijumfu na večerašnjem meču, o tome svedoče iz tabora "sokolova". Azeri su poraženo od Slovaka u prvom međusobnom duelu u grupi rezultatom 0:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju