DERBI GRUPE "B": Može li Anderleht da svrgne Vest Hem sa prvog mesta?

M.T.

06. 10. 2022. u 10:03

"ČEKIĆARI" maksimalni u prva dva kola.

ДЕРБИ ГРУПЕ Б: Може ли Андерлехт да свргне Вест Хем са првог места?

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Anderleht u šampionatu Belgije nema baš sezonu kojom se može pohvaliti, ali je zato u Ligi konferencija situacija potpuno drugačija. Danas od 18.45 Anderleht će na stadionu ''Konstant Vanden Stok'' u trećem kolu grupe "B" Lige konferencija dočekati lidera te grupe Vest Hem.

Trenuto je Anderleht na tabeli drugi sa četiri osvojena boda posle dva kola, zahvaljujući trijumfu protiv Silkeborga na startu takmičenja, dok je u prethodnom kolu odigrao samo nerešeno sa FCSB-om i gleda u leđa Vest Hemu koji je na prvom mestu sa obe pobede.

Međutim, koliko je Anderleht za sada dobar u Ligi konferencija, toliko trener Feliks Mazu može da bude zabrinut zbog onoga što njegova ekipa prikazuje u belgijskom šampionatu. Anderleht u poslednjih šest utakmica u domaćem prvenstvu ima samo jednu pobedu protiv Kortrijka, dok je prethodnog vikenda poražen pred svojim navijačima od ekipe Šarlroa minimalnim rezultatom i trenutno se nalazi na 10. mestu sa 13. osvojenih bodova posle 10 odigranih kola i van je mesta koje vodi u evropska takmičenja.

Može se reći da je priča Vesta Hema od početka sezone gotovo identična Anderlehtovoj. "Čekićari" su prvi u Ligi konferencija sa šest osvojenih bodova iz dva odigrana kola, što se i očekivalo, a protiv Anderlehta će pokušati da zadrže savršen učinak i prvo mesto na tabeli.

Ipak, u Premijer ligi navijači Vest Hema imaju konstantne glavobolje. Ekipa menadžera Dejvida Mojesa prošlog vikedna je protiv Vulverhemptona ostvarila tek drugu pobedu u osam odigranih utakmica u Premijer ligi, a već ima pet poraza. Čekićari su ovom pobedom uspeli da dođu do sedmog osvojenog boda, ali su na 15. poziciji na tabeli i dalje veoma blizu zoni ispadanja i navijači će još neko vreme sa zebnjom gledati na tabelu.

Dejvid Mojes ima veoma dobru situaciju za gostovanje u Belgiji pošto će izostati samo Maksvel Korne zbog povrede, dok su svi ostali spremni. Feliks Masu može da računa na sve igrače za večerašnji duel.

Ovo će biti prvi međusobni susret Anderlehta i Vest Hema koji se do sada nisu susretali ni u prijateljskim mečevima.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)