IMA LI KRAJA CRNOM NIZU LIONA: Četiri uzastopna poraza su previše, Tuluz mora pasti

M.T.

07. 10. 2022. u 13:19 >> 13:19

GOSTI bi trijumfom mogli da se pomere u gornju polovinu tabele.

ИМА ЛИ КРАЈА ЦРНОМ НИЗУ ЛИОНА: Четири узастопна пораза су превише, Тулуз мора пасти

Foto: Profimedia

Lion i Tuluz kao da se takmiče ko će biti u lošijoj formi u poslednjih pet kola, a večeras od 21 sat u prvom meču 10. kola francuskog šampionata upravo će ova dva tima odigrati međusobni meč na stadionu ''Grupama'' u Lionu.

Prošlo je već više od mesec dana od kada je Lion ostvario poslednji trijumf u Ligi 1. Tačnije, bio je 3. septembar kada je ekipe trenera Petera Boša pobedila sa 5:0 Anže. To se sada čini veoma daleko, naročito kada se uzme u obzir da je Lion odigrao četiri meča u međuvremenu i sva četiri izgubio. Crni niz ih je koštao i boljeg mesta na tabeli pošto su sada sedmi sa 13 osvojenih bodova iz devet kola.

Iako nije neka uteha navijačima Liona, svi porazi su došli od ekipa iz vrha šampionata pošto su redom do pobeda dolazili Lorijen, Pariz Sen Žerman, Monako i Lens. Tako je za samo mesec dana Lion od tima bez poraza posle prvih pet kola stigao do četiri izgubljena meča. Poslednji poraz bio je minimalnim rezultatom od Lensa, golom u 82. minutu, ali je Lion u tom meču bio u toliko podređenom položaju da je čudo što nije i ranije primio gol. Protiv povratnika u elitni rang Lion će morati kako zna i ume da stigne do trijumfa, a u slučaju neuspeha vrlo verovatno bi i trener Boš mogao da potraži novi posao.

Ni Tuluz nije u ništa boljoj formi, mada imaju jednu pobedu više u prethodnih pet kola. ''Ljubičasti'' su trenutno sa 11 osvojenih bodova na 12. mestu u šampionatu, a u prošlom kolu su savladali Monpelje sa 4:2 i svakako dolaze na ''Grupama'' stadion u mnogo boljem raspoloženju nego što je to slučaj sa domaćinom.

Tuluzu nije smetalo što je protiv Monpeljea u 60. minutu ostao sa igračem manje zbog isključenja Deslera pošto je tada već vodio sa 4:1, a gosti su samo uspeli da postignu još jedan utešni pogodak, a tim trenera Filipa Montanjea je stigao do druge pobede u tri meča.

Lion je imao mnogo problema sa povredama u prethodnim kolima, a ni protiv Tuluza neće biti u timu Kastelo Lukeba, Roman Favr, Malo Gusta i Džulijan Polersbek, dok su počeli da treniraju Korentin Toliso i Musa Dembele i mogli bi da budu u timu. U Tuluzu neće biti Deslera zbog isključenja, dok zbog povreda neće igrati Rafael Ratao i Ris Hili.

Tradicija je potpuno na strani Liona koji je u poslednjih deset mečeva u Ligi 1 protiv Tuluza čak devet puta slavio i samo jedan meč je završen remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)